ΑΡΤΑ: Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας ”Συνεχίζουμε δυναμικά- ενωμένοι μέχρι το τέλος” .

Στην απεργία-αποχή που κήρυξαν  ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας για την κατάργηση του νόμου 4250/14 περί δήθεν «αξιολόγησης» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των ΚΥ με καθολική ανυπακοή και σε ποσοστό  97,3 % παρέδωσαν τα φύλλα αξιολόγησης στο σύλλογο εργαζομένων.
Αντιδρώντας έτσι στο νόμο «σφαγείο» που θα αποτελέσει εργαλείο για περεταίρω περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση μισθών με την «παραγωγικότητα» ,για την αύξηση της πηγής των «διαθέσιμων-απολύμενων» ,για τη κινητικότητα, για συνολική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Αντιδρώντας στον νόμο που σε πλήρη συνέργεια με την εφαρμοζόμενη πολιτική, ειδικά στον χώρο της υγείας, σκοπό έχει να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που θα χρηματοδοτείται όλο και λιγότερο από το κρατικό προϋπολογισμό, θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην αφαίμαξη των ασθενών και θα ενισχύει την επιχειρηματική δράση, μετατρέποντας την υγεία σε εμπόρευμα.
Οι εργαζόμενοι έκλεισαν τα αυτιά τους σ΄αυτούς που λειτούργησαν σαν «Δούρειοι Ίπποι» της κυβέρνησης και της πολιτικής της, και με δήθεν κείμενα αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν τα φύλλα αξιολόγησης στα τμήμα προσωπικού. Για μια ακόμη φορά Ομοσπονδίες-Σφραγίδες  όπως η ΠΑΣΥΝΟ και Ομοσπονδία Τεχνολόγων ακτινολόγων, αλλά και κλαδικές επαγγελματικές ενώσεις όπως η ΕΝΕ, έπαιξαν το ρόλο του μακριού χεριού της κυβέρνησης στα νοσοκομεία και προσπάθησαν κινδυνολογώντας να κάμψουν το ηθικό των υπαλλήλων κάτι τέτοιο όμως, δεν συνέβη.
Τη πρώτη μάχη τη κέρδισαν οι εργαζόμενοι, τα φύλλα αυτοαξιολογησης δεν παραδόθηκαν ο νόμος ξηλώνεται μέρα με τη μέρα. Έτσι καταργούνται οι αντιδραστικοί νόμοι στην πράξη.
Συνεχίζουμε δυναμικά- ενωμένοι μέχρι το τέλος .
Το συνδικαλιστικό κίνημα και ο κόσμος της δουλειάς, θα νικήσουν!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ημερίδα για την προστασία των ζώων από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου 

19/05/2025, 12:09 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Για τη διαχρονική προσφορά του στην ιατρική επιστήμη και τη δημόσια υγεία τιμήθηκε ο Γιάννης Γουδέβενος

15/05/2025, 10:25 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει και στην Ήπειρο η κακοκαιρία INES

15/05/2025, 5:58 μμ

ΑΡΤΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στα “κάγκελα” οι υπάλληλοι στις ΔΟΥ Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας για το ενδεχόμενο κλείσιμο των Εφοριών

13/05/2025, 3:26 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αφαίρεσε χρυσό σταυρό από νοσηλευόμενη 

18/12/2024, 3:16 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2025

17/12/2024, 7:51 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Πούλησε αλκοόλ σε ανήλικους μαθητές εκδρομής – Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος καταστήματος και ο υπεύθυνος καθηγητής

13/12/2024, 2:18 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το Δίκτυο Μονοπατιών Δήμων Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου

05/12/2024, 10:37 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites