ΑΡΤΑ: Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας ”Συνεχίζουμε δυναμικά- ενωμένοι μέχρι το τέλος” .

Στην απεργία-αποχή που κήρυξαν  ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας για την κατάργηση του νόμου 4250/14 περί δήθεν «αξιολόγησης» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των ΚΥ με καθολική ανυπακοή και σε ποσοστό  97,3 % παρέδωσαν τα φύλλα αξιολόγησης στο σύλλογο εργαζομένων.
Αντιδρώντας έτσι στο νόμο «σφαγείο» που θα αποτελέσει εργαλείο για περεταίρω περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση μισθών με την «παραγωγικότητα» ,για την αύξηση της πηγής των «διαθέσιμων-απολύμενων» ,για τη κινητικότητα, για συνολική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.
Αντιδρώντας στον νόμο που σε πλήρη συνέργεια με την εφαρμοζόμενη πολιτική, ειδικά στον χώρο της υγείας, σκοπό έχει να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που θα χρηματοδοτείται όλο και λιγότερο από το κρατικό προϋπολογισμό, θα στηρίζεται όλο και περισσότερο στην αφαίμαξη των ασθενών και θα ενισχύει την επιχειρηματική δράση, μετατρέποντας την υγεία σε εμπόρευμα.
Οι εργαζόμενοι έκλεισαν τα αυτιά τους σ΄αυτούς που λειτούργησαν σαν «Δούρειοι Ίπποι» της κυβέρνησης και της πολιτικής της, και με δήθεν κείμενα αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν τα φύλλα αξιολόγησης στα τμήμα προσωπικού. Για μια ακόμη φορά Ομοσπονδίες-Σφραγίδες  όπως η ΠΑΣΥΝΟ και Ομοσπονδία Τεχνολόγων ακτινολόγων, αλλά και κλαδικές επαγγελματικές ενώσεις όπως η ΕΝΕ, έπαιξαν το ρόλο του μακριού χεριού της κυβέρνησης στα νοσοκομεία και προσπάθησαν κινδυνολογώντας να κάμψουν το ηθικό των υπαλλήλων κάτι τέτοιο όμως, δεν συνέβη.
Τη πρώτη μάχη τη κέρδισαν οι εργαζόμενοι, τα φύλλα αυτοαξιολογησης δεν παραδόθηκαν ο νόμος ξηλώνεται μέρα με τη μέρα. Έτσι καταργούνται οι αντιδραστικοί νόμοι στην πράξη.
Συνεχίζουμε δυναμικά- ενωμένοι μέχρι το τέλος .
Το συνδικαλιστικό κίνημα και ο κόσμος της δουλειάς, θα νικήσουν!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον Εισαγγελέα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τη μη λειτουργία των ΣΜΑ, για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας, για τον Ανεξάρτητο Ελεγκτή και για το θέμα του υπολείμματος

04/08/2022, 11:00 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρωτιά στην ικανοποίηση των επισκεπτών για τα Ξενοδοχεία της Ηπείρου 

03/08/2022, 1:21 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Ιστορική συνεδρίαση για τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων – Με ισχυρή πλειοψηφία ζητά να αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες του

02/08/2022, 12:18 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τραγικό δυστύχημα στην Ιόνια Οδό

01/08/2022, 10:26 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 862 ανέρχονται οι «κενές» θέσεις εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

29/07/2022, 2:57 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου : Υποβολή πρότασης στο Ταμείο Ανάκαμψης για έργα «βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας»

29/07/2022, 2:41 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites