Παρασκευή, 24/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Διαθέσιμα δωμάτια θα υπάρχουν και τον Αύγουστο αφού οι πληρότητες θα φτάσουν 70% με 80%.

Επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα υποδέχεται η Πρέβεζα , που «δουλεύει» παραδοσιακά με Έλληνες, οι οποίοι πλέον δεν κάνουν διακοπές. Διαθέσιμα δωμάτια θα υπάρχουν και τον Αύγουστο αφού οι πληρότητες στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν 70% με 80%.Εξαίρεση αποτελεί η Πάργα που η εικόνα είναι καλύτερη και έχει ξένο τουρισμό, αν και η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται με αντίστοιχη αύξηση του τζίρου δεδομένου ένας σημαντικός αριθμός αυτών προέρχεται από Βαλκανικές χώρες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική άνεση. 
Αν και στο Αεροδρόμιο του Ακτίου φτάνουν πτήσεις από πολλές περιοχές τα δωμάτια δεν γεμίζουν αφού η περιοχή δουλεύει με Έλληνες και η απουσία τους κάνει τη μεγάλη διαφορά μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Πρέβεζας κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης. Η κίνηση στις παραλίες χθες Δευτέρα δεν ήταν η αναμενόμενη και σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι να επιλέγουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα την αυθημερόν μετακίνηση Κοινός παρανομαστής από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα είναι οι μειωμένοι τζίροι Τα καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων κ. Σπύρο Κόκκαλη δουλεύουν περισσότερο μέσα στα Σαββατοκύριακα ενώ τις καθημερινές τα πράγματα είναι πιο δύσκολα «Η εικόνα των γεμάτων καταστημάτων δεν ανταποκρίνεται στον τζίρο άλλων εποχών, γιατί ο κόσμος δεν έχει να χαλάσει χρήματα» τονίζει ο κ. Κόκκαλης
Ο προβληματισμός που υπάρχει για την πορεία των οικονομικών δεικτών στον κλάδο του τουρισμού επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σημειώνοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια δουλεύει καθημερινά και συνεργάζεται στενά με τους Δημάρχους προκειμένου να αντιμετωπίζονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των υποδομών, σε όφελος του τουρισμού. 

ΠΗΓΗ: Δημοτική Ραδιοφωνία 87,9 Πρέβεζα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ