Τετάρτη, 22/01/2020

Απολύσεις 6.500 δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους

Απολύσεις 6.500 δημοσίων υπαλλήλων θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 αποχωρήσεων . Όσον αφορά το 2015, στην κυβέρνηση επιμένουν πως δεν τίθεται ζήτημα προσδιορισμού ποσοτικού στόχου αποχωρήσεων από το Δημόσιο. Τα θέματα αυτά εξετάστηκαν σε συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κυβέρνησης εν όψει των συναντήσεων με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Εθνος, οι συναρμόδιοι υπουργοί συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί για τις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και για τις 400 προσλήψεις που θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να στελεχωθούν ο φοροελεγκτικός και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «θα πιάσουμε τους στόχους» μέχρι το τέλος του έτους.

Για να επιτευχθεί ο φετινός στόχος θα πρέπει έως τα τέλη Δεκεμβρίου να αποχωρήσουν από το Δημόσιο 6.500 υπάλληλοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτοί θα βρεθούν κατά κύριο λόγο από τέσσερις πηγές:

• Από υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 
• Από εργαζομένους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. 
• Από υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. 
• Από όσους παραμένουν στις θέσεις τους βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων.

www.dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ