Πρέβεζα 2014: Στην όμορφη πόλη της Ηπείρου μας υπενθυμίζει ότι πολιτισμός είναι η υλοποίηση ωραίων και πρωτότυπων ιδεών.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πρέβεζα 2014 σε περίοδο διεθνών σημαντικών γεγονότων, μια πρωτοβουλία πολιτών στην όμορφη πόλη της Ηπείρου μας υπενθυμίζει ότι πολιτισμός είναι η υλοποίηση ωραίων και πρωτότυπων ιδεών, ότι ο πολιτισμός είναι να χαίρεσαι με το δημιουργικό πνεύμα των συμπολιτών σου και να στηρίζεις κάθε πρωτοβουλία που ωφελεί τον τόπο σου, ότι ο πολιτισμός και το δημιουργικό πνεύμα είναι η μόνη διέξοδος στα δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας μας.

Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η  Έκθεση Κλασικής Βέσπας. Στην έκθεση πραγματοποιήθηκε και Ραδιοφωνικός Μαραθώνιος  από τον Ποδηλάτη του Κόσμου Γρηγόρη  Βερροιώτη και μεταδόθηκε από  τον ομογενειακό σταθμό «Ράδιο Ελλάδα» http://radioellada.com/v4/.
Στην συνέχεια στην Πρέβεζα έγινε η 2η έκθεση κλασικού ποδηλάτου. Να υπενθυμίσω πως η πρώτη έκθεση κλασικού ποδηλάτου έδωσε το έναυσμα σε πολλούς πολίτες της πόλης να φτιάξουν πάλι τα παλιά τους πανέμορφα ποδήλατα.

Τα πολιτιστικά γεγονότα  όμως δεν σταματάνε εδώ και να που μέσα σε πολύ λίγο  χρονικό διάστημα πάλι στην πόλη της Πρέβεζας έρχεται στις 21 και 22 Αυγούστου η Έκθεση των πρώτων 120 συλλεκτικών τευχών των κλασσικών εικονογραφημένων  που κυκλοφόρησαν από την 1-3-1951 ως την 1-9-1955 .

Και από την Πρέβεζα στο Γαλαξίδι 2014 όπου άρχισαν οι προετοιμασίες  για το τριήμερο ραδιοφωνικό μαραθώνιο πού θα πραγματοποιηθεί στην Εστία του Αγ. Νικολάου της πόλης http://www.estia-agios-nikolaos.org/ Το τριήμερο ραδιοφωνικό Μαραθώνιο  θα πραγματοποιήσει ο Ποδηλάτης του Κόσμου Γρηγόρης Βερροιώτης από  τον ομογενειακό σταθμό «Ράδιο Ελλάδα» http://radioellada.com/v4/. Ο μαραθώνιος θα γίνει για την ενίσχυση  της Εστίας  Άγιος Νικόλαος.

H Εστία Άγιος Νικόλαος  είναι η μόνη κοινότητα στην Ελλάδα όπου ενήλικες με αναπηρία ζουν, εργάζονται και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μαζί με τους ανθρώπους που τους φροντίζουν, σε μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού και δημιουργικότητας . Η Εστία λειτουργεί ως αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα από το 1992.

Τι κοινό όμως μπορεί να έχουν αυτές οι πρωτοβουλίες που έχουν διαφορετικό χαρακτήρα ;

Η απάντηση είναι ότι όταν οι ιδέες των πολιτών υλοποιούνται παύουν να έχουν όρια και  αυτό θα γίνει απόλυτα κατανοητό όταν ακούσετε την συνομιλία των οργανωτών αυτών των εκθέσεων και των υπευθύνων της Εστίας του Αγ. Νικολάου στο Γαλαξίδι όπου πραγματικά θα εκπλαγείτε .

Και επειδή είπαμε ότι οι ιδέες των πολιτών δεν έχουν όρια όταν υλοποιούνται , θα πρέπει να σας ενημερώσουμε γιατί μετά από τον ραδιοφωνικό μαραθώνιο στο Γαλαξίδι στα τέλη του Σεπτέμβρη ξεκινάει η μεγάλη ποδηλατική περιοδεία Πολιτιστικής Προβολής  και Αλληλεγγύης της Ελλάδας στην Γερμανία με 6 τριήμερους ραδιοφωνικούς μαραθώνιους σε 6 διαφορετικές μεγάλες πόλεις (Αμβούργο 25-26-27-28 Σεπτεμβρίου, Ντίσελντορφ 2-3-4-5 Οκτωβρίου, Φρανκφούρτη 9-10-11-12 Οκτωβρίου, Στουτγάρδη 16-17-18-19 Οκτωβρίου, Μόναχο 23-24-25-26 Οκτωβρίου, Βερολίνο 30-31 Οκτωβρίου και 1-2 Νοεμβρίου )  μια πρωτοβουλία των Ανοιχτών φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού»  http://www.elladapantou.info/ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κύκλος Φιλίας και Συνεργασίας «Ελληνικό» στο Αμβούργο http://www.engagement-ohne-grenzen.de/ Τους ραδιοφωνικούς  Μαραθώνιους θα παρουσιάζει ο Ποδηλάτης του Κόσμου που όπως πάντα τους πραγματοποιεί με το φορητό του στούντιο που μεταφέρει με το ποδήλατό του.

Αυτή η πρωτοβουλία προωθεί τον Ελληνικό πολιτισμό, τα Ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις αλλά έχει και έναν κοινωνικό χαρακτήρα γιατί ουσιαστικά ο ποδηλάτης  στηρίζει τον Σύλλογο Κύκλου Φιλίας και Συνεργασίας «Ελληνικό» στο Αμβούργο που συλλέγει φάρμακα και ιατρικά μηχανήματα για τους άνεργους και ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες.  Ο Σύλλογος Κύκλου Φιλίας και Συνεργασίας «Ελληνικό» στο Αμβούργο συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο στο Ελληνικό.

Παράλληλα ο Ποδηλάτης του Κόσμου στηρίζει και τον αγώνα που δίνουν στην Στοκχόλμη οι άνθρωποι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στη Σουηδία,  προκειμένου  να σωθούν τα σπουδαία συλλεκτικά αρχεία των μεταναστών μας στην χώρα αυτή, από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Επιμένουμε πως οι πρωτοβουλίες των πολιτών με κοινωνικό, αλληλέγγυο  και πολιτιστικό χαρακτήρα, ήταν και είναι πάντοτε αυτές που έχουν μια ξεχωριστή γοητεία  και ενδιαφέρον, γιατί  φέρνουν αποτελέσματα για το κοινό  συμφέρον. Παράλληλα αυτές οι δράσεις  έχουν συνέχεια και μετά την λήξη τους, γιατί δεν είναι ευκαιριακά πυροτεχνήματα της μιας μέρας ή ενός τριημέρου. Δεν είναι πυροτεχνήματα γιατί έχουν ως βάση τους το πείσμα και την θέληση ορισμένων πολιτών που με πνεύμα εξωστρέφειας , βάζουν ως  στόχο να γίνουν ακόμη καλύτερες για ένα πιο όμορφο αύριο και το κοινό καλό, χωρίς όρια και στεγανά.  Τελικά η δυναμική που αποκτάει η πρωτοβουλία ακόμη και ενός πολίτη, προέρχεται από τα εμπόδια που συναντάει.  Πια είναι η δυναμική; Τα ανθρώπινα δίκτυα που δημιουργούνται γύρο του σε περιβάλλον αλληλεγγύης για την ωραία προσπάθεια.
Ελλάδα 2014 οι πολίτες αυτο-οργανώνονται δημιουργικά και συνεργατικά προχωρούν μπροστά.

Ποδηλάτης του Κόσμου

ΠΗΓΗ: http://action2life.blogspot.gr/


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites