Τετάρτη, 11/12/2019

17χρονος εκβίαζε και παρενοχλούσε ανήλικη μέσω Facebook

Άλλη μια υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων έφερε στο «φως» η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
αυτή τη φορά με θύμα μια ανήλικη από χώρα του εξωτερικού, η οποία δεχόταν απειλές από έναν 17χρονο, από τα Γιαννιτσά.

Ο νεαρός ήταν συνδιαχειριστής σε προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από το οποίο απειλούσε την ανήλικη να του στείλει προσωπικό άσεμνο φωτογραφικό υλικό, το οποίο και η κοπέλα έπραξε.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε από τις Αρχές της χώρας του εξωτερικού, στην οποία και βρίσκεται η ανήλικη, για την υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.
Έπειτα από έρευνες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση και εντόπισε τρεις ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του επίμαχου προφίλ.
Ακολούθησε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης και εντοπίστηκαν οι τρεις ημεδαποί χειριστές-ιδιοκτήτες των εν λόγω συνδέσεων διαδικτύου, στην περιοχή των Γιαννιτσών. Από την αστυνομική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε στην περιοχή από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι συνδιαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ο 17χρονος γιος του ενός εκ των ανωτέρω.
Επίσης, προέκυψε ότι ο δράστης είχε παραβιάσει – διεισδύσει και στα ασύρματα δίκτυα – συνδέσεις διαδικτύου των άλλων δύο προαναφερόμενων ατόμων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων και τις χρησιμοποιούσε προκειμένου να καθιστά δυσχερή τον εντοπισμό του.
Κατά την έρευνα της Αστυνομίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σε βάρος του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία η θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Σημειώνεται ότι το προαναφερόμενο άτομο από την αλλοδαπή, που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, έχει συλληφθεί από τις αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.

ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ