Σάββατο, 04/07/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: 11 ημέρες χωρίς χειρουργική κάλυψη για 1η φορά στη 40χρονη πορεία του το Γ.Ν Πρέβεζας (video).

 
Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου του Γ.Ν Πρέβεζας σήμερα 19 Αυγούστου 2014, ο κ. Στρατής Βουγέλλης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, μίλησε για όλους και για όλα με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις μεσούσης μάλιστα της θερινής περιόδου, και πιο συγκεκριμένα τη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής και την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών. Ένα ακόμη πλήγμα δέχεται το Γ.Ν Πρέβεζας,  αφού κατατέθηκε το πρόγραμμα εφημεριών και δεν συμπεριλαμβάνονται εφημερίες του χειρουργικού τμήματος στις 19, 20 και 21 Αυγούστου καθώς από τις 24 έως τις 31 του μήνα. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε έκτακτη γενική συνέλευση τον Σύλλογο των Εργαζομένων και αποφασίστηκε να καλέσουν τον κόσμο σήμερα 19/8/2014 και ώρα 7.30 το απόγευμα να συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διαδήλωσης ενάντια στην υποβάθμιση, διάλυση και απαξίωση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.
Η εξέλιξη αυτή και η κατάσταση της χειρουργικής κλινικής και γενικά του Νοσοκομείου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, όπως τόνισε ο κ. Βουγέλλης αφού όπως είπε είχαν επισημάνει τα προβλήματα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και είχαν θέσει το ζήτημα τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στην Υγειονομική Περιφέρεια σε συναντήσεις που είχαν μαζί τους. Μάλιστα έχουν διοργανώσει και συμμετάσχει σε συλλαλητήρια τόσο στην Πρέβεζα όσο και στην Αθήνα για τα ζητήματα της υγείας και του Νοσοκομείου.
Το πρόβλημα όμως παραμένει άλυτο και η έλλειψη ειδικευμένων χειρούργων είναι σοβαρότατο πλήγμα για το Νοσοκομείο, αφού τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των πολιτών.
Η σημερινή μέρα λοιπόν είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και θα κριθούν πολλά από σήμερα και μπρος για την πορεία του Νοσοκομείου Πρέβεζας, γι’ αυτό ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου διαμέσου του κ. Βουγέλλη καλεί αρχικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες ειδικά για το χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου Πρέβεζας, αλλά και την κοινωνία της Πρέβεζας να δώσει μαζικά το παρόν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και να απαιτήσει τη στελέχωση και την αναβάθμιση του Γενικό Νοσοκομείου Πρέβεζας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ