ΠΡΕΒΕΖΑ: Wim Mertens στο ΜΗΝΜΕΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Η ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας σε συνεργασία με την Π.Ε. Πρέβεζας, το Δήμο Πρέβεζας και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival διοργανώνουν μια μοναδική μουσική βραδιά, στο πλαίσιο εκδηλώσεων αφιερωμένων στη συμπλήρωση 2000 χρόνων από το θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου. 
An evening with WIM MERTENS
Πιάνο-φωνή

Ο κορυφαίος Βέλγος πιανίστας και συνθέτης WIM MERTENS στη μοναδική εμφάνισή του στη χώρα μας θα ερμηνεύσει έργα του στον μαγευτικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου στη Νικόπολη.
Κυριακή 24 Αυγούστου 2014
Ώρα 21.00μμ.
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ (προπώληση),  20 ευρώ (ταμείο)
Για τους κατόχους εισιτηρίων θα προηγηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από αρχαιολόγους της Εφορείας, ώρα 20.00μμ. 

Χορηγός ΑΕGEAN AIRLINES

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο σπουδαίος Βέλγος καλλιτέχνης και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μινιμαλιστικής σύνθεσης καθώς και των κινηματογραφικών και θεατρικών soundtracks, θα ερμηνεύσει στο μαγευτικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου τις περισσότερες από τις διάσημες συνθέσεις του που τον έχουν κάνει τόσο δημοφιλή ανά τον κόσμο.
Γεννημένος το 1953 είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης που έχει δώσει πολλές συναυλίες ως σολίστ αλλά και με το σχήμα του σε όλη την Ευρώπη, στη Βόρεια και την Κεντρική Αμερική, την Ιαπωνία και τη Ρωσία.
Έχει να επιδείξει περισσότερες από 50 μουσικές κυκλοφορίες σε διάστημα 30 χρόνων και πολυάριθμες εμφανίσεις ανά τον κόσμο είτε σόλο με το πιάνο του είτε με ορχήστρα δωματίου είτε πάλι συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας. Η μοναδική του ικανότητα να εξελίσσει και να πειραματίζεται με την πολυπλοκότητα του ήχου έχει ως αποτέλεσμα πλήθος ιδιαίτερων ενορχηστρώσεων κατά τη διάρκεια της καριέρας του. 
Ο πολυπράγμων και μόνιμα ανήσυχος Βέλγος συνθέτης, μουσικολόγος, κοντρα-τενόρος, κιθαρίστας και πιανίστας Wim Mertens έχει καταφέρει να αποκτήσει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό χάρη στην μουσική ποικιλία που διακρίνει την πλούσια δισκογραφία του. Από τη μουσική επένδυση της παράστασης The Power of Theatrical Madness (1984) του Jan Fabre και της βραβευμένης ταινίας The Belly of An Architect (1987) του Peter Greenaway μέχρι το κλασσικό πια δίσκο-ορόσημο της μινιμαλιστικής σύνθεσης Vergessen (1982) καθώς και το δημοφιλέστατο Un Respiro (2005), το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Mertens ουδέποτε, από τα πρώτα του βήματα μέχρι και σήμερα, επανέλαβε επιτυχημένες μουσικές φόρμες ή τυποποιήθηκε για χάρη της εμπορικής απήχησης. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites