ΠΡΕΒΕΖΑ: Στους ρυθμούς της τετραήμερης γιορτής χορωδιακής μουσικής από σήμερα η Πρέβεζα.(photo)

Η πόλη της Πρέβεζας υποδέχτηκε 15 χορωδιακά σύνολα από Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τσεχία, τα οποία θα δώσουν το καλλιτεχνικό τους παρόν στην Πρέβεζα δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στη ζωή των κατοίκων της.
 Σήμερα 03/07/2014 και ώρα 8.30 το βράδυ παρέλασαν στην κεντρική αγορά και την παραλία της Πρέβεζας όλες οι αποστολές των χορωδιών που θα συμμετέχουν στο 32ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας ενώ στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας <<Γιάννης Ρίτσος>> δόθηκε το σήμα της έναρξης του φεστιβάλ. Την οργάνωση έχει η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το Δήμο, την Ιερά Μητρόπολη, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Επιμελητήριο Πρέβεζας.. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι πλούσιο και θα περιλαμβάνει συναυλίες σε διάφορα σημεία της πόλη με φολκλόρ, κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο, συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου και street performances.
Από την παρουσία του κόσμου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας <<Γιάννης Ρίτσος>> και τη ζεστασιά των κατοίκων της πόλης απέναντι στα χορωδιακά σύνολα καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος θα στηρίξει αυτό το φεστιβάλ και αυτό είναι και ευχή όλων μας, αφού το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός έφερε στην πόλη  της Πρέβεζας  500-600 χορωδούς  για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες κάτι που θα αποφέρει χρήμα και διαφήμιση της πόλης  σε όλο τον κόσμο. Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης μίλησε για τη σημασία αυτού του φεστιβάλ προσκαλώντας όλους να συμμετέχουν ενώ άνθρωποι της Χορωδίας Αρμονίας Πρέβεζας ευχαρίστησαν στην έναρξη όλους τους χορηγούς αλλά και τα Μ.Μ.Ε, την Περιφέρεια, το Δήμο και την Μητρόπολη για την υλική και ηθική βοήθεια.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites