Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων!!!

Εκτός του Εθνικού Προγράμματος Υποχρεωτικού Εμβολιασμού παραμένει ακόμη το μοναδικό εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β, αν και στην Ελλάδα διατίθεται ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, το Εθνικό Πρόγραμμα Υποχρεωτικού Εμβολιασμού προβλέπει το εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου της οροομάδας C, όχι όμως και της οροομάδας Β, καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε σχετικό εμβόλιο.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας έχει καθυστερήσει σημαντικά να δώσει το πράσινο φως για την ένταξη του στο Πρόγραμμα. Κατά συνέπεια το εμβόλιο δεν καλύπτεται ακόμη από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι γονείς που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους 115 ευρώ για την κάθε δόση (συνολικά απαιτούνται κατά μέσο όρο τρεις δόσεις).Η ανάγκη εμβολιασμού κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β κρίνεται πλέον επιτακτική. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η οροομάδα τύπου Β (MenB) ευθύνεται για το 90% των περιστατικών της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά στην Ευρώπη. Πρόκειται για νόσο με
σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην απώλεια της ζωής. Πρόσφατα καταγράφηκαν τέσσερα σοβαρά κρούσματα: Το πιο πρόσφατο κρούσμα ήταν με ένα παιδί που εμφάνισε μικροβιακή μηνιγγίτιδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και παραπέμφθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Μετά από θεραπευτική αγωγή η υγεία του παρουσίασε βελτίωση και το παιδί γύρισε σπίτι του.Κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας είχαμε και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο γιατρός ανέφερε πως το κρούσμα ταυτοποιήθηκε σε οροομάδα B και αφορούσε γυναίκα 50 ετών. Η ασθενής τελικά κατέληξε. Δύο ακόμη κρούσματα μηνιγγίτιδας εμφανίστηκαν και στο στρατό σε στρατόπεδα της Χίου και της Ν. Περάμου.Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος, συχνά γνωστή ως «βακτηριακή μηνιγγίτιδα», είναι μία αιφνίδια, απειλητική για τη ζωή λοίμωξη, η οποία εκδηλώνεται συχνά σε κατά τα άλλα υγιή άτομα χωρίς προειδοποιητικά σημεία. Όλες οι ηλικιακές ομάδες μπορούν να προσβληθούν από τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, με τα βρέφη, νήπια, έφηβους και νεαρούς ενήλικες να αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.
epirusgate.blogspot.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites