Πέμπτη, 14/11/2019

Από σήμερα στο ΑΤΛΑΣ τα στοιχεία των ασφαλισμένων, τα βιβλιάρια ασθενείας έπαψαν να θεωρούνται.

Από σήμερα, 21 Ιουλίου 2014 όλοι οι φορείς ξεκινούν τη διαδικασία για την τροφοδότηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», με όλη τη διαθέσιμη ψηφιακή πληροφορία ώστε από το Νοέμβριο του 2014 όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο ασφαλιστικό βιογραφικό τους για την τελευταία εικοσαετία, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. 

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί το 2015 το σύστημα «Άτλας», με την ενσωμάτωση αρχείων και από προηγούμενα έτη και να απλοποιηθεί η απονομή της σύνταξης. Στο υπουργείο Εργασίας αισιοδοξούν ότι θα καταστεί δυνατό το θέμα της απονομής σύνταξης να είναι πλέον ζήτημα ημερών, ακόμα και στην περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης. Σημειώνεται πάντως ότι έως τώρα οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε αρκετές περιπτώσεις υπερβαίνουν τα δύο έτη.

Παράλληλα σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας τα βιβλιάρια ασθενείας έπαψαν να θεωρούνται. Περίπου 10 εκατομμύρια ασφαλισμένοι (άμεσα ή έμμεσα) απαρτίζουν από 1/6/2014 το «Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης» (στο πλαίσιο του συστήματος «ΑΤΛΑΣ») με ηλεκτρονική ένδειξη ασφαλιστικής ικανότητας διαθέσιμη online σε όλους τους παρόχους υπηρεσίων πρωτοβάθμιας (ιατροί, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα) και δευτεροβάθμιας (δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές) περίθαλψης.

www.dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ