Αλλαγή υπολογισμού των βαθμών σε Γλώσσα και Μαθηματικά για την Α’ Λυκείου.

Αυξήθηκαν φέτος οι μαθητές που παραπέμπονται για επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβρη, σε σχέση με πέρσι, ως αποτέλεσμα του εξεταστικού συστήματος και της «τράπεζας θεμάτων» που εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά στην Α’ Λυκείου. Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι το ποσοστό των μαθητών που θα επανεξεταστεί το Σεπτέμβρη ανέρχεται σε 25-40% και αφορά κυρίως τα μαθήματα της Άλγεβρας, της Γεωμετρίας και των Αρχαίων.

Διαφορετική εικόνα από εκείνη που μεταφέρουν οι εκπαιδευτικοί επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο διαπιστώνει πως «η εισαγωγή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου, όχι μόνο δεν οδήγησε τους μαθητές σε αποτυχία ή επιπλέον δυσκολία ανταπόκρισης στην εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων, αλλά αντιθέτως τους υποβοήθησε ώστε να επιτύχουν καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις».

Το υπουργείο ανακοίνωσε τελικά χτες μία τεχνικού τύπου παρέμβαση, στο πλαίσιο της επιμονής που δείχνει στην εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων». Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων και προσπαθώντας να εδραιώσει την «τράπεζα θεμάτων» σαν τρόπο εξέτασης και ταξικής διαλογής των μαθητών, αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας σε Μαθηματικά και Ελληνική Γλώσσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υφυπουργού Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλου, με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα αφορά και τους μαθητές της φετινής Α’ Λυκείου, για την προαγωγή του μαθητή στα μαθήματα «Ελληνική Γλώσσα» και «Μαθηματικά» δεν θα απαιτείται η επίτευξη του 10 σε κάθε ξεχωριστό κλάδο (Αρχαία, Νέα Ελληνικά, Λογοτεχνία, Άλγεβρα, Γεωμετρία), αλλά η επίτευξη του 10 ως μέσου όρου των επιμέρους κλάδων. Δηλαδή, αν για παράδειγμα ένας μαθητής έχει κάτω από 10 στα Αρχαία, αλλά ο μέσος όρος του σε Αρχαία, Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία είναι πάνω από 10, τότε δεν παραπέμπεται για επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβρη. Αντίστοιχα για τα Μαθηματικά, αν έχει κάτω από 10 π.χ. στην Άλγεβρα, αλλά ο μέσος όρος του σε Άλγεβρα και Γεωμετρία μαζί είναι πάνω από 10 δεν μένει μετεξεταστέος.

Το υπουργείο θεωρεί ότι η παρέμβασή του «πρόκειται να μειώσει αισθητά των αριθμό των επανεξεταζόμενων ή απορριπτόμενων μαθητών της Α’ Λυκείου και να αποκαταστήσει πιθανές στρεβλώσεις που δημιουργούσε το υπάρχον νομοθετικό καθεστώς». 

http://www.902.gr/


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites