Κυριακή, 26/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επιχειρησιακή Δημοκρατία και τρόπους εφαρμογής της στον Δήμο Πρέβεζας.

O Δήμος και το Επιμελητήριο Πρέβεζας διοργάνωσαν σήμερα Κυριακή 6 Ιουλίου και ώρα 11 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας ( πρώην ΟΑΣΗ), ημερίδα με θέμα Καινοτομία, Ανταγωνιστικότητα και Εξωστρέφεια.
Αρχιτέκτων της ημερίδας και πρωτοβουλίας αυτής σε σύλληψη, οργάνωση και διεξαγωγή ήταν  ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης που χαρακτηρίζει την καινοτομία ως απαραίτητη συνταγή ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Ευχαρίστησε τον καθηγητή Ευάγγελο Μαρκόπουλο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του και τόνισε πως χρειάζεται μεράκι και θέληση για να πάμε την πόλη μας ένα βήμα παρακάτω.
Τόσο ο κ. Γιαμάς, πρόεδρος του Επιμελητηρίου όσο και ο κ. Τάσος πουρναρόπουλος μίλησαν για το πόσο σημαντικό είναι αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, μοντέλο που έχει πραγματοποιηθεί μόνο στο εξωτερικό κ θέτει τις βάσεις για να ταξιδέψει ο δήμος με το τραίνο της ανάπτυξης. 
Το λόγο πήρε ο καθηγητής δρ. Ευάγγελος Μαρκόπουλος, ο οποίος είναι μια διακεκριμένη  προσωπικότητα ως  εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματίας και επιστήμονας στον τομέα της Τεχνολογίας και συγκεκριμένα στην Τεχνοκρατική  Επιχειρησιακή Ανάπτυξη, την Διαχείριση της Καινοτομίας, και την Τεχνο-οικονομική και Τεχνοκρατική διαχείριση έργων και επενδύσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Παρουσίασε μια διάλεξη με θέμα: “Επιχειρησιακή Δημοκρατία και τρόπους εφαρμογής της στον Δήμο Πρέβεζας” .Η έννοια της Επιχειρησιακής Δημοκρατίας βασίζεται στην δυνατότητα αναγνώρισης της γνώσης που υπάρχει μέσα σε μια επιχείρηση, την μετατροπή αυτής της γνώσης σε επιχειρησιακές διαδικασίες την ένταξή της στην λειτουργία και παραγωγή της επιχείρησης, αλλά προπάντων στην αξιοποίηση της γνώσης ως πυρήνα παραγωγής καινοτομίας που μπορεί η ίδια η επιχείρηση να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει.. 
Το ολοκληρωμένο μοντέλο της Επιχειρησιακής Δημοκρατίας υποστηρίζει μια δια-επιστημονική σύζευση (διαχείριση στρατηγικής γνώσης, καινοτομίας, ανθρώπινου δυναμικού, τεχνολογίας, παραγωγής, ηγεσίας, ποιότητας, διαδικασιών κλπ) δηλαδή μια ένωση διοικητικών τεχνολογιών και ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο που στρέφει όλες τις διοικητικές επιστήμες και πρακτικές πάνω στην προσπάθεια ένωσης των ανθρώπων, μέσα από την ελευθερία έκφρασης στο να παράγουν γνώση ως πρώτη ύλη για την καινοτομία. Χωρίς μια επιχειρησιακή δημοκρατική κουλτούρα δεν μπορεί να δημιουργηθεί η επιχειρησιακή γνώση. Συνεπώς χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία, χωρίς καινοτομία δεν υπάρχει ανάπτυξη και χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει εξωστρέφεια.
Όλα αυτά προυποθέτουν όμως να είμαστε ενωμένοι.Η ημερίδα αυτή είναι μια αρχή με αξιόλογες βάσεις και λόγω έλλειψης χρηματοδότησης στην εποχή που ζούμε είναι πολύ σημαντική. Αξίζει λοιπόν να παλέψουμε και να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ