Δευτέρα, 09/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ολοκληρώθηκε το ατομικό πρωτάθλημα ΤΕΣΣΔΕ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στο ξενοδοχείο Preveza City Hotel το τριήμερο 27-29 Ιουνίου, το Ανοικτό Πρωτάθλημα Αντρών-Γυναικών της Τοπικής Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδας για το 2014.

Με 38 συμμετοχές από τα σκακιστικά σωματεία σχεδόν όλης της περιφέρειας ήταν μια από τις πιο μαζικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών.

Έγιναν πολύ ενδιαφέροντες και αμφίρροποι αγώνες. Πολλοί από αυτούς κρίθηκαν την τελευταία στιγμή, στοιχείο που δείχνει πόσο ψηλά βρίσκεται το επίπεδο των σκακιστών της περιφέρειάς μας.

Στα θετικά του πρωταθλήματος συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή πολλών νέων σκακιστών, εφήβων και παιδιών, που έδειξαν μαχητικότητα, εφευρετικότητα και πάθος για τη νίκη. Στοιχεία που αποτελούν προμήνυμα για τις θετικές προοπτικές που έχει το άθλημα στην περιφέρειά μας.

Πρωταθλήτρια στην περιφέρειά μας αναδείχτηκε η Κευσίκογλου Πετρούλα με 2,5 πόντους. Δεύτερη αναδείχτηκε η Ντάκουλα Αποστολία-Ευαγγελία με 2 πόντους και τρίτη η Τσάγγα Αικατερίνη με 1 πόντο. Όλες είναι αθλήτριες της ΣΕ ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας.

Ο τίτλος του πρωταθλητή όμως κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Πριν τον τελευταίο γύρο διεκδικούσαν την πρώτη θέση τρεις σκακιστές: ο Κονιδάρης Παναγιώτης (από το Μεγανήσι Λευκάδας και αθλητής της ΣΕ ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας) με 4 πόντους, ο Αθανασιάδης Αντρέας (προπονητής σκακιού και αθλητής της ΣΕ ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας) και ο Παππάς Μιχαήλ (αθλητής του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών) με 3,5 και οι δύο.

Το απόγευμα της Κυριακής διεξήχθη ο τελευταίος γύρος που οδήγησε σε ισοβαθμία με 4,5 πόντους τους Κονιδάρη Παναγιώτη, ο οποίος απέσπασε ισοπαλία από τον Αθανασιαδή Αντρέα, και τον Παππά Μιχαήλ, ο οποίος νίκησε τον Καζαντζίδη Παναγιώτη (αθλητή του ΣΙΣ).

Ο δραματικός επίλογος δόθηκε σε αγώνα μπαράζ μεταξύ των Κονιδάρη και Παππά σε αγώνα μειωμένου χρόνου (10 λεπτά με 3 δευτερόλεπτα προσαύξηση για κάθε κίνηση για κάθε παίκτη) στον οποίο νικητής αναδείχτηκε ο Παππάς του ΣΙΣ με δεύτερο τον Κονιδάρη.

Τρίτος αναδείχτηκε ο Αυγούστης Παναγιώτης του Συλλόγου Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας. Με 4 πόντους.

Επικεφαλής των αγώνων ήταν ο Δράκος Χαράλαμπος, παλιός αθλητής και τέως μέλος του ΔΣ της ΣΕ ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας. Αρχιδιαιτητής ήταν ο Σαμωνάς Κωνσταντίνος, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΣΕ ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας και διαιτητής ο Καχριμάνης Νικόλαος, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΣΕ ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας.

Θετικά ήταν τα σχόλια όλων όσοι συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και κυρίως του προέδρου της ΤΕΣΣΔΕ, κου Σκιαδόπουλου Νικολάου, για την άψογη διοργάνωση των αγώνων. Ιδίως για τους δύο διαιτητές που φρόντισαν για την τήρηση των κανόνων και να διατηρείται ομαλό το κλίμα κατά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, γεγονός που βοήθησε στο να γίνουν αξιόλογοι αγώνες.

Επίσης, επαινετικά σχολιάστηκε και η επιλογή του χώρου του ξενοδοχείου Preveza City Hotel στο οποίο πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα για την άνεση που παρείχε στους αθλητές και τις αθλήτριες. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα διέμεινα στο ξενοδοχείο την περίοδο των αγώνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ