Προσπαθώντας ως Ελληνες να ξαναβρούμε το κέφι μας για Μουντιάλ.

Προσπαθώντας ως Ελληνες να ξαναβρούμε το κέφι μας για Μουντιάλ και όσο το μυαλό «παγώνει» ή τέλος πάντων προσπαθεί να το κάνει από τον αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα, φτάνει η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της Εθνικής. Κακά τα ψέματα, άλλωστε κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, όλοι μας λίγο πολύ την έχουμε ξεκινήσει στα «παιχνίδια» του μυαλού μας. Διότι την περιμέναμε…

Η αλήθεια είναι ότι το ερώτημα «άραγε πότε ξανά θα έχουμε μια τέτοια ευκαιρία για πρόκριση στους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου», μάς βασανίζει τούτες τις ώρες. Αφενός, όμως, για να είμαστε δίκαιοι, τέτοιες νίκες όπως αυτή που μας «άρπαξε» η Κόστα Ρίκα χωρίς να είναι καλύτερη, έχουμε πάρει κι εμείς πολλές σε όλη αυτή την διαδρομή μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Αφετέρου, αυτή η σκέψη που μας βασανίζει αποτελεί στην πραγματικότητα και την πιο καλή πάσα (είδατε, γράφω πάσα και σκέφτομαι αυτή που δεν έδωσε σωστά ο Μήτρογλου στην αντεπίθεση 5-2) για την εκκίνηση της κουβέντας για την επόμενη μέρα της Εθνικής. Για να είμαστε σε θέση, με λίγα λόγια, να το ξανακάνουμε. Να ξαναβρούμε την ευκαιρία να παίζουμε για την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έχει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί για την επόμενη διοργάνωση. Δεν έχει καν φιλικό παιχνίδι, έστω αυτά τα «σκοτωμένα» τον Δεκαπενταύγουστο, προτού στις 7 Σεπτεμβρίου παίξει την πρώτη αγωνιστική για τα προκριματικά του Euro 2016, κόντρα στην Ρουμανία στο (κεκλεισμένων των Θυρών) Καραϊσκάκη. Με λίγα λόγια ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα κάνει πρεμιέρα στον πάγκο της Εθνικής χωρίς πρώτα να έχει τεστάρει την ομάδα του, χωρίς στην πραγματικότητα να την έχει γνωρίσει, και μάλιστα σε ένα παιχνίδι must win για την Εθνική, αν θεωρήσουμε (που μάλλον έτσι είναι) ότι οι Ρουμάνοι είναι οι βασικοί αντίπαλοί μας, σε σχέση με Ουγγαρία, Φινλανδία, Βόρεια Ιρλανδία και Νησιά Φερόε.

Ας μην γελιόμαστε, η Εθνική ζει πλέον, από το «αντίο» της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, τη μετάβασή της σε μια νέα εποχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Για την ακρίβεια, την τελευταία δεκαετία των επιτυχιών είναι η τρίτη. Πέρασε μία δύσκολη, ανώμαλη και μακράς διάρκειας και μία ίσως αναπάντεχα εύκολη και ομαλή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μία μετάβαση ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν θα είναι πετυχημένη. Στην Εθνική μας πήρε μια χαμένη πρόκριση, στο Μουντιάλ του 2006 και μία χαμένη παρουσία σε τελική φάση, στο Euro 2008, για να περάσει από την εποχή του 2004 στην επόμενη. Δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση αυτή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

http://www.sportegg.gr/


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites