ΠΡΕΒΕΖΑ: Ημερίδα με θέμα Καινοτομία, Ανταγωνιστικότητα και Εξωστρέφεια.

O Δήμος και το Επιμελητήριο Πρέβεζας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα Καινοτομία, Ανταγωνιστικότητα και Εξωστρέφεια την Κυριακή 6 Ιουλίου  και ώρα 11 .πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας ( πρώην ΟΑΣΗ).
Mέσα από  την διορατική στρατηγική του Δήμου Πρέβεζας και  του Επιμελητηρίου Πρέβεζας στην αξιοποίηση  των σχέσεών τους με διεθνείς προσωπικότητες επιχειρησιακής και επιχειρηματικής ανάπτυξης διασφάλισε μια πρακτική διάλεξη του καθηγητή Δρ.Ευάγγελου Μαρκόπουλου με θέμα:
“Επιχειρησιακή Δημοκρατία και τρόπους εφαρμογής της στον Δήμο Πρέβεζας.
Αρχιτέκτων της ημερίδας και πρωτοβουλίας αυτής σε σύλληψη, οργάνωση και διεξαγωγή είναι ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ.Χρήστος Μπαϊλης που χαρακτηρίζει την καινοτομία ως απαραίτητη συνταγή ανάπτυξης  και εξωστρέφειας.
Η Επιχειρησιακή Δημοκρατία  είναι η τεχνολογία και η μεθοδολογία δημιουργίας επιχειρησιακής γνώσης που συνεισφέρει στην ανάπτυξη καινοτομίας η οποία με  την σειρά της δημιουργεί ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αναγκαία για την επίτευξη της εξωστρέφειας και την σύγχρονη ανάπτυξη.
Η έννοια της Επιχειρησιακής Δημοκρατίας βασίζεται στην  δυνατότητα αναγνώρισης  της γνώσης που υπάρχει  μέσα σε μια επιχείρηση, την μετατροπή αυτής της γνώσης σε επιχειρησιακές  διαδικασίες την ένταξή της στην λειτουργία και παραγωγή της επιχείρησης, αλλά προπάντων στην αξιοποίηση της γνώσης ως πυρήνα παραγωγής καινοτομίας που μπορεί η ίδια η επιχείρηση να δημιουργήσει  και να αξιοποιήσει.
Το ολοκληρωμένο μοντέλο της Επιχειρησιακής Δημοκρατίας υποστηρίζει μια δια-επιστημονική σύζευση (διαχείριση στρατηγικής γνώσης, καινοτομίας , ανθρώπινου δυναμικού, τεχνολογίας , παραγωγής, ηγεσίας, ποιότητας , διαδικασιών κλπ) δηλαδή μια ένωση διοικητικών τεχνολογιών και ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο που στρέφει όλες τις διοικητικές επιστήμες και πρακτικές πάνω στην προσπάθεια ένωσης  των ανθρώπων , μέσα από την ελευθερία  έκφρασης   στο να παράγουν γνώση ως πρώτη ύλη για την καινοτομία. Χωρίς μια επιχειρησιακή  δημοκρατική κουλτούρα δεν μπορεί να δημιουργηθεί η επιχειρησιακή γνώση .Συνεπώς χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία, χωρίς καινοτομία δεν υπάρχει ανάπτυξη και χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει εξωστρέφεια.
Η Επιχειρησιακή Δημοκρατία είναι μια διοικητική τεχνολογία που δημιουργήθηκε  ύστερα από πολυετή έρευνα  του Δρ.Ευάγγελου Μαρκόπουλου στα Πανεπιστήμια Brunel University στο Λονδίνο και  στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τάμπερε (Τampere Univercity of Τechnology) στην Φινλανδίας όπου διατηρεί   ακαδημαϊκές θέσεις διεξάγοντας έρευνα στους τομείς της επιχειρησιακής  μηχανικής, γνώσης και  καινοτομίας.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο  κ.Χρήστο Μπαϊλη  ο Δήμος  έχει στόχο να δημιουργήσει ένα κύκλο διαλέξεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου στην Πρέβεζα και όχι στην Αθήνα  ή στην Θεσσαλονίκη που θα συνεισφέρουν  σε  όλους τους πολίτες και επιχειρηματίες που  επιθυμούν να προβληματιστούν, να  εφαρμόσουν  και να αξιοποιήσουν γνώση, τεχνικές και πρακτικές απαραίτητες για την ανάπτυξή τους.    


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites