ΕΛΛΑΔΑ: «Πάγωμα» των χρεώσεων για το «τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» (ΕΤΜΕΑΡ)

«Πάγωμα» των χρεώσεων για το «τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» (ΕΤΜΕΑΡ) που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ , αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία το ΕΤΜΕΑΡ αναθεωρείται δυο φορές τον χρόνο με στόχο (που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση) να μηδενιστεί το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ΑΠΕ.

 Με τα τρέχοντα δεδομένα, όπως επισημαίνεται στην απόφαση της ΡΑΕ, το ΕΤΜΕΑΡ θα έπρεπε να αυξηθεί από 1ης Ιουλίου κατά 24%. Ωστόσο, εκκρεμεί η εκτίμηση των επιπτώσεων από το πρόσφατο «πακέτο» μέτρων που έλαβε το ΥΠΕΚΑ, το οποίο περιλαμβάνει μείωση των τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας και διαγραφή μέρους των απαιτήσεων των παραγωγών κ.α., η οποία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, αν γινόταν τώρα αύξηση 24% στο τέλος, θα έπρεπε να συνοδευθεί από μείωση κατά 36% την 1.1.2015.

Η ΡΑΕ σημειώνει ότι δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών και του προβλήματος ενεργειακής πείνας, «θεωρεί σκόπιμο να μην “πλειοδοτήσει” δια της λήψης μέτρων και της αύξησης των τιμών των ενεργειακών αγαθών που πλήττουν υπέρμετρα τον καταναλωτή».

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουνίου αυξήθηκαν οι χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων, ενώ εκκρεμεί ο καθορισμός των μειώσεων στα εμπορικά τιμολόγια και αυξήσεων στις χαμηλές καταναλώσεις (έως 800 κιλοβατώρες) στα οικιακά, στο πλαίσιο της κατάργησης των εσωτερικών επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

www.dikaiologitika.gr

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites