Τετάρτη, 19/02/2020

Η Ήπειρος και η Πρέβεζα στο χάρτη του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Ελλάδας

 Με χαρά ανακοινώνουμε την πρώτη πολιτιστική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, και σηματοδοτεί την εκκίνηση της σύνδεσης της Ηπείρου με το Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για την παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυνθος» του εθνικού μας ποιητή Διον. Σολωμού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

 Μετά από πολλές προσπάθειες της Περιϕέρειας, ϕιλοξενούμε στον τόπο μας και μάλιστα στα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου πολιτιστικές εκδηλώσεις του ϕεστιβάλ Αθηνών, δίνοντας νέα χροιά και ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Ηπείρου. Αποτελεί συνέχεια του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» που η Περιϕέρεια υλοποιεί σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, το ΔΙΑΖΩΜΑ και με τη θερμή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   
 Η ενέργεια αυτή εγκαινιάζει τη σύνδεση του Φεστιβάλ Αθηνών με την Ήπειρο και δεν στήνει απλώς μια γέϕυρα πολιτισμού, αλλά και μια γέϕυρα τουρισμού, βάζοντας την Ήπειρο στο χάρτη του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Ελλάδας και καθιστώντας την πολιτιστικό προορισμό. Αρκετές από τις κορυϕαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις  που γίνονται στην Αθήνα στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής και στην Επίδαυρο, θα γίνονται πλέον και στην Ήπειρο. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο, τόσο ουσιαστικά όσο και συμβολικά.  
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν: Τετάρτη 16 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, την Παρασκευή 18 Ιουλίου στον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων και την Τρίτη 22 Ιουλίου στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαίου Θεάτρου της Δωδώνης.
 Ενθαρρύνουμε τους Ηπειρώτες να υποδεχτούν με θέρμη την πρωτοβουλία αυτή και να τιμήσουν τις παραστάσεις.
Ο Αντιπεριϕερειάρχης
Στράτος Ιωάννου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ