ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα ”ραβασάκια” του ΕΝΦΙΑ.

Το εκκαθαριστικό του νέου φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή 1η Αυγούστου και μετά, μέσω TaxisNet, για περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενους. Αντίστοιχα, σταματάει αύριο το πρωί στις 11 η λειτουργία με την οποία μπορούσαν να υποβληθούν δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014. Αυτό σημαίνει ότι όσες προσωρινές δηλώσεις δεν οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Taxisnet, η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει σταδιακά από την 1η Αυγούστου στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9. Η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9 θα ξανανοίξει μετά την ολοκλήρωση ανάρτησης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη. Οι φορολογούμενοι που θα εντοπίσουν λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου προκειμένου να τα διορθώσουν. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά 2,65 δισ. ευρώ.

Αν και δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών το πιθανότερο είναι, η πληρωμή του φόρου να γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σημειώνεται ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί για τους περισσότερους φορολογούμενους μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να αναζητήσουν τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά σημειώματα στο λογαριασμό τους στο Taxisnet χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης. Για κάθε σύζυγο θα εκδοθεί ξεχωριστό εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ ενώ σε περίπτωση που η σύζυγος δεν διαθέτει δικούς της κωδικούς πρόσβασης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του συζύγου.

www.dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites