Δευτέρα, 09/12/2019

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα »ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ.

Το εκκαθαριστικό του νέου φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή 1η Αυγούστου και μετά, μέσω TaxisNet, για περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενους. Αντίστοιχα, σταματάει αύριο το πρωί στις 11 η λειτουργία με την οποία μπορούσαν να υποβληθούν δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014. Αυτό σημαίνει ότι όσες προσωρινές δηλώσεις δεν οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Taxisnet, η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει σταδιακά από την 1η Αυγούστου στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9. Η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9 θα ξανανοίξει μετά την ολοκλήρωση ανάρτησης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη. Οι φορολογούμενοι που θα εντοπίσουν λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου προκειμένου να τα διορθώσουν. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά 2,65 δισ. ευρώ.

Αν και δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών το πιθανότερο είναι, η πληρωμή του φόρου να γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σημειώνεται ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί για τους περισσότερους φορολογούμενους μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να αναζητήσουν τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά σημειώματα στο λογαριασμό τους στο Taxisnet χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης. Για κάθε σύζυγο θα εκδοθεί ξεχωριστό εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ ενώ σε περίπτωση που η σύζυγος δεν διαθέτει δικούς της κωδικούς πρόσβασης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του συζύγου.

www.dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ