Παρασκευή, 06/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μήνυμα Ευάγγελου Ροπόκη ΄΄Η καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας΄΄.

Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού και η πόλη μας υποδέχεται και φέτος  τους επισκέπτες  της οι οποίοι την επιλέγουν για την ομορφιά, την γραφικότητά της, το φυσικό  περιβάλλον και την ιστορία της.
Ο τουρισμός  αποτελεί κατά κοινή ομολογία έναν από τους βασικούς πυλώνες για την  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Οφείλουμε λοιπόν  να    εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να  δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές προυποθέσεις για την  αύξηση της τουριστικής κίνησης.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος της Πρέβεζας  καταβάλλει   μια μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του τομέα καθαριότητας , σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία .
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού,  αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται  στο Ιστορικό Κέντρο και τις Κυριακές ενώ  ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στον καθαρισμό των ακτών.
Για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως ,ζητάμε την συνεργασία των πολιτών και των επαγγελματιών .
Όπως διαπιστώσαμε καθημερινό σχεδόν είναι το φαινόμενο ρίψης  απορριμμάτων στους κάδους- η και έξω από αυτούς- σε φθαρμένες σακούλες ή ακόμη και  χωρίς σακούλες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται    κατά την αποκομιδή τους    στραγγίσματα  που  ρυπαίνουν τους δρόμους και προκαλούν έντονη δυσοσμία.
Επίσης έντονο είναι το πρόβλημα  της διάθεσης  των χρησιμοποιημένων λαδιών από τα καταστήματα εστίασης σε κάδους απορριμμάτων ,  δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα   ρύπων κατά την διαδικασία απομάκρυνσής τους.
Οι καταστηματάρχες  γνωρίζουν, κι όσοι δεν γνωρίζουν μπορούν να έρθουν σε επαφή με το τμήμα Περιβάλλοντος  του Δήμου προκειμένου  να ενημερωθούν, ότι υπάρχουν εταιρίες ανακύκλωσης λαδιών οι  οποίες αναλαμβάνουν την συλλογή και  απομάκρυνσή τους έτσι ώστε   να μην δημιουργείται πρόβλημα στο περιβάλλον.
Τα περιστατικά είναι μεμονωμένα ωστόσο έχουν προκαλέσει ανησυχία στους υπόλοιπους καταστηματάρχες οι οποίοι  ζητούν από τον Δήμο την  εντατικότερη αστυνόμευση  εισηγούμενοι  ακόμη και την επιβολή προστίμων, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η εικόνα  του Ιστορικού Κέντρου και της παραλίας.
Ευελπιστώντας στην συνεργασία  των επαγγελματιών και όλων των  δημοτών , πιστεύουμε ότι θα αποφύγουμε καταστάσεις που δεν είναι ευχάριστες για κανέναν. 
Εξάλλου  η καθαριότητα  είναι πολιτισμός.
Καλό καλοκαίρι. 
                                                             Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
                                                                     Ευάγγελος Ροπόκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ