Δευτέρα, 09/12/2019

Σιγά μην… τσίμπαγε! «Γάτα» ο Σήφης… Κροκοδειλάκης!

Τι κι αν στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στο Ρέθυμνο για τον εντοπισμό του κροκόδειλου, ο Σήφης παραμένει άφαντος και μέχρι στιγμής καταφέρνει να ξεγλιστρά από τους.. διώκτες του Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη χρησιμοποίησαν δολώματα, όπως μία κότα, για να πιάσουν τον Σήφη, ωστόσο αυτός δεν δείχνει διατεθειμένος να τσιμπήσει και να μπει στην μεγάλη φάκα, ένα μεγάλο σιδερένιο κλουβί που φτιάχτηκε ειδικά γι’ αυτόν.

Ειδικοί ερπετολόγοι βρίσκονται στην Κρήτη μελετώντας τις κινήσεις του κροκόδειλου και σχεδιάζοντας τρόπους για να τον οδηγήσουν στην.. παγίδα.

Την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο που βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, έχουν εκφράσει και ειδικοί από την Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο Σήφης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για τον πρώτο κροκόδειλο που έχει ζήσει σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και εκτιμήσεις, το τροπικό ζώο μπορεί να βρίσκεται στο φράγμα για περισσότερο από έναν χρόνο.
tromaktiko.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ