Δευτέρα, 09/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Ιούλη.

ΟΛΟΙ στην 24ωρη  πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Ιούλη
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας στα δικά μας χέρια σε κάθε Δήμο, σε κάθε τόπο δουλειάς. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας, να πούμε τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία, το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.

Απευθύνουμε κάλεσμα ξεσηκωμού! Καθημερινά όλοι βιώνουμε τις συνέπειες της κρίσης στις ζωές μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση δεν έχουν τελειωμό.

Λέμε όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση

Δε συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στα σωματείο μας. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές, να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%, να μη γίνουν συνένοχοι στη σφαγή των συναδέλφων τους.

Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών. Απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έξω οι ΜΚΟ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ετοιμάζει νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ.

Θεωρούμε ότι η νέα καταγραφή των ΙΔΑΧ δεν είναι άλλη μια τυπική διαδικασία, αλλά πιστεύουμε ότι στόχο έχει τη δημιουργία νέων δεξαμενών διαθεσιμότητας και απολύσεων.                                                          

Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα που πάρθηκαν στα εργασιακά, στους μισθούς και στο ασφαλιστικό, δεν αποτελούν «καινοτομία» της τρόικας. Υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης, είναι διακαής και σταθερός πόθος των μεγαλοεργοδοτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεών τους.

Αυτή η επίθεση της συγκυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, συνολικά να ορθώσουμε τοίχο αντίστασης και ανατροπής ενάντια στα σχέδια της ΕΕ και της κυβέρνησης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της «μικρής ΔΕΗ».

Σε αυτές τις συνθήκες γενικευμένης επίθεσης θα πρέπει να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Να αξιοποιήσουμε την πείρα που έχουμε αποκτήσει αυτά τα χρόνια. Να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι με το σύνολο της εργατικής τάξης. Να βρούμε συμμάχους ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες άνεργους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους του Νομού Πρέβεζας να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας. Να ξεφύγουν από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδηση τους και τους παραπλανούν. Να βγάλουν συμπεράσματα, να απεργήσουν ΓΙΑΤΙ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση.

Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.

Συνάδελφε: Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση, πάρε και εσύ μέρος στην οργάνωση και περιφρούρηση της Απεργίας. Δράσε και εσύ μαζί με το σωματείο σου.

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 9 Ιούλη
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 9:30 ΤΟ ΠΡΩΙ
   

     Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Μισηρλής Γεώργιος                           Ζουρουφίδου Μαρία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ