Τρίτη, 07/04/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ξεκίνησε η ανάπλαση της 21ης Οκτωβρίου.

Aπό την οδό Προύσσης ξεκίνησαν την Πέμπτη  3 Ιουλίου οι εργασίες ανάπλασης της 21ης Οκτωβρίου και άλλων   κεντρικών οδών του Ιστορικού Κέντρου της Πρέβεζας. 
Το έργο εντάχθηκε με υπογραφή του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος» στις 31 Ιουλίου 2013 με προϋπολογισμό 1.972.920 χιλιάδες ευρώ ενώ η δημοπράτησή του εγινε στις 24 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.
Οι εργασίες αφορούν την ανάπλαση κεντρικών οδών της Πρέβεζας συνολικού μήκους 1.532 μέτρων περίπου και την διαμόρφωσή τους σε ήπιας κυκλοφορίας όπως προβλέπεται από την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Πρέβεζας.
Παρεμβάσεις θα γίνουν μεταξύ άλλων στα σημεία:
-Οδός 21ης Οκτωβρίου
-Οδός Χρ.Κοντού στο τμήμα μεταξύ 21ης Οκτωβρίου και Λ.Ειρήνης
-Οδός Κων.Καρυωτάκη στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και Λ.Ειρήνης
-Οδός Εθν.Αντίστασης στο τμήμα από οδό Κων.Καρυωτάκη ως το τέλος
-Οδός Μουστάκη (πρώην Κλεμανσώ) στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και Λ.Ειρήνης
-Οδός Κύπρου, στο τμήμα μεταξύ οδού Εθν.Αντίστασης και Λ.Ειρήνης
-Οδός Μουσών στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και οδό Κύπρου
-Οδός Προύσσης στο τμήμα μεταξύ οδού Ελ.Βενιζέλου και Λ.Ειρήνης.
Οι εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης οδών ήπιας κυκλοφορίας περιλαμβάνουν αναλυτικά την αποξήλωση υφιστάμενης ασφάλτου και πλακών πεζοδρομίων, πλακοστρώσεις, κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με παραδοσιακούς ιστούς, εργασίες πρασίνου με κατασκευή και φύτευση παρτεριών στις οδούς Μουστάκη και Καρυωτάκη ενώ θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση η οποία θα αλλάξει το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δώσει άλλη προοπτική τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και λειτουργικότητας.
Παράλληλα επισημαίνει ότι  μαζί με τις  εργασίες που προβλέπει η μελέτη θα  αποκατασταθούν  και προβλήματα που υπάρχουν (όπως  η  διευθέτηση των ομβρίων υδατων στην οδό 21ης Οκτωβρίου) καθιστώντας ακόμη πιο λειτουργικό το έργο. 
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ζητά εκ των προτέρων συγνώμη από τους κατοίκους  των οδών όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες , ενώ για την υλοποιησή τους 
θα γίνουν  τμηματικά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να  επιτευχθεί  η μικρότερη δυνατή όχληση .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ