Φύκια για μεταξωτές κορδέλες για το Νοσοκομείο Πρέβεζας ( για μια ακόμη φορά!)

Όπως πολλοί θα γνωρίζουν  με μια τροπολογία, που κατατέθηκε  το Δεκέμβρη του 2013, ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης των επικουρικών ιατρών οι οποίοι τοποθετούνται σε άγονες, απομακρυσμένες, νησιωτικές και προβληματικές περιοχές μπορεί να ορίζεται ( ως κίνητρο προσέλκυσης)  έως και τρία (3) έτη σε αντίθεση με τις  υπόλοιπες  περιοχές που ορίζεται σε ένα  (1) έτος . ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η ένστασή  μας, εκτός των άλλων, ήταν τότε -και είναι βεβαίως και σήμερα – ότι ιδιαίτερα στη παρούσα συγκυρία των συνεχών  περικοπών κονδυλίων, ελάχιστες από αυτές  τις θέσεις των επικουρικών θα ορίζονται  έως και τρία έτη καθόσον το κάθε νοσοκομείο που αναλαμβάνει να καλύψει οικονομικά το γιατρό πρέπει να δεσμεύσει τη θεση και  τα απαραίτητα κονδύλια για μισθούς και εφημερίες για τα επόμενα τρία έτη.
Μάλιστα  όπως προέβλεπε η τροπολογία : «Με αποφάσεις του Υπουργού Υγείας καθορίζονται οι νησιωτικές, άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια».

Ε , λοιπόν 6 μήνες μετά αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις νησιωτικές, άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές .ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τώρα θα μου πείτε που πάει το «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» για το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Το Ιανουάριο του 2014 επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Πρέβεζας ο υφυπουργός Υγείας Α. Μπέζας. Ανάμεσα στα άλλα στη συνέντευξη που παρέθεσε στα τοπικά ΜΜΕ ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι το θεσμικό πλαίσιο (άγονες, απομακρυσμένες, νησιωτικές και προβληματικές περιοχές) θα ίσχυε και για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, ώστε αυτό να μπορεί –πάντα βέβαια «μέσα στα πλαίσια των …οικονομικών δυνατοτήτων του» να προσλάβει επικουρικούς γιατρούς με τριετείς συμβάσεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ στο χρονικό διάστημα της συνέντευξης 8:10-8:40).

Μια ματιά όμως στις περιοχές που ορίζονται ως άγονες, απομακρυσμένες, νησιωτικές και προβληματικές με τη νέα υπουργική απόφαση (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) βλέπουμε ότι είναι μεσα:
Όλος ο νομός Λευκάδας..
Αλλά από το Νομό Πρέβεζας ..μόνο τα χωριά Καναλάκι και Θεσπρωτικό!!!!

Ναι αλλά το Νοσοκομείο Πρέβεζας βρίσκεται στην πόλη της Πρέβεζας, η οποία δεν χαρακτηρίστηκε ως άγονη, απομακρυσμένη ή  προβληματική περιοχή όπως πχ η πόλη της Λευκάδας.  
 
Άρα ..
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες   …

Εκτός..
αν αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε τη «δημιουργική λογιστική» και να μεταφέρουμε το Νοσοκομείο της πόλης στο Καναλάκι  ή ακόμη καλύτερα στα …όρη του Θεσπρωτικού!!!!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites