ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: Υπολειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι Νικόπολης-Κασσώπης, καθώς και το αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Ο Βουλευτής Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε στις 20 Ιουνίου 2014 ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Αδυναμία φύλαξης και λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων Νικόπολης, Κασσώπης, Νεκρομαντείου και Μουσείου Νικόπολης Π.Ε. Πρέβεζας, αρμοδιότητας ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας, κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή».
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της μνημονιακής κυβέρνησης περί εξόδου από τη κρίση και τερματισμού της λιτότητας διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα. Η συνεχιζόμενη καταστροφική της πολιτική έχει συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος και έχει οδηγήσει τον πολιτισμό μας σε μαρασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αρχαιολογικοί χώροι Νικόπολης και Κασσώπης, καθώς και το αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, οι οποίοι υπολειτουργούν και παραμένουν κλειστοί, για τους συμπολίτες μας και τους τουρίστες από το εξωτερικό, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση στο απαιτητικό έργο της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 
Για μια ολοκληρωμένη πολιτιστική πολιτική απαιτούνται: επαρκής δημόσια χρηματοδότηση, οργανική σύνδεση της εκπαίδευσης με το πολιτιστικό γίγνεσθαι, αποκέντρωση των πολιτιστικών υπηρεσιών και εξάλειψη των ανισοτήτων πρόσβασης σ΄αυτές. Στη βάση αυτή, για την επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, η διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη όλων των στοιχείων που συναποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, η κάλυψη  των αναγκών των μουσείων όλων των ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, τεχνίτες, συντηρητές αρχαιοτήτων, φύλακες, λαογράφοι κ.α.), αλλά και η στήριξη του υπάρχοντος δυναμικού, αποτελούν άμεση προτεραιότητα.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites