ΠΡΕΒΕΖΑ: Άσκηση διάσωσης από την ΛΕΚ Πρέβεζας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης του προσωπικού της πολιτικής προστασίας, το τμήμα της Π.Ε. Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει άσκηση με τη κωδική ονομασία “Ελπίς 2014” στην περιοχή Αλωνάκι – Δήμου Πάργας, την Κυριακή 22 Ιουνίου και ώρα 9.00 π.μ.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης:
–” Ένας τουρίστας στην προσπάθεια του να περιηγηθεί σε ένα βράχο με εσοχή στην θάλασσα , από λάθος χειρισμό γλιστρά και πέφτει με συνέπεια τον τραυματισμό του στο δεξί του πόδι και την σπονδυλική στήλη. Οι υπόλοιποι της παρέας βλέποντας την δυσκολία του τοπίου ενημερώνουν τις αρχές για το συμβάν . Λόγω της δυσκολίας του εδάφους καλείται η Διασωστική Ομάδα (ΕΔΟΠΑ) της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας να συνδράμει στην μεταφορά του τραυματία στο πλησιέστερο Κέντρο Βοήθειας. 
      Άμεσα πραγματοποιείται  η κινητοποίηση της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Ο πρόεδρος της ΛΕΚ και επικεφαλής της ΕΔΟΠΑ καλεί τον ομαδάρχη της Ομάδας Ορεινής Διάσωσης (ΟΟΔ)  και τον υπεύθυνο Υλικών και άμεσα γίνετε πλήρη ενημέρωση για το συμβάν. Αποφασίζετε η συμμετοχή  15 μελής τμήματος της ΟΟΔ/ΕΔΟΠΑ και τα μέλη της παίρνουν από τα γραφεία της ΛΕΚ τον απαραίτητο διασωστικό εξοπλισμό. Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και της ύπαρξης θάλασσας γύρω από το σημείο του συμβάντος αποφασίζετε η μεταφορά στο σημείο και φουσκωτής λέμβου για την βοήθηση του έργου της μεταφοράς του τραυματία
      Η μετάβαση στο σημείο πραγματοποιείται με μεταφορά προσωπικού και υλικών με οχήματα της ΛΕΚ. Με την  άφιξη στο τόπο του συμβάντος ο επικεφαλής σε συνεργασία με τον ομαδάρχη Ο.Ο.Δ. καθορίζουν τον τρόπο ανάπτυξης της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ  ως εξής:
            Δύο  ομάδες επιχειρούν  να προσεγγίσουν  τον τραυματία από την ξηρά … ενώ μια τρίτη ομάδα επιχειρεί την προσέγγιση του σημείου με φουσκωτό σκάφος φέροντας το φορείο . Καθορίζεται ότι: η μεταφορά του τραυματία θα γίνει από την πρώτη ομάδα επέμβασης μέχρι την ακτή στο σημείο που μπορεί να γίνει η ποαραλαβή του τραυματία με το φουσκωτό, με την βοήθεια οριζοντίας γέφυρας. Στην συνέχεια το φουσκωτό θα μεταφέρει τον τραυματία στην πλησιέστερη ακτή για να μεταφερθεί ο τραυματίας στον Κέντρο Βοήθειας ..”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites