Λιμενικό νέα προκήρυξη για δόκιμους σημαιοφόρους.

Νέα υπουργική απόφαση εξεδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας για την εισαγωγή δοκίμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό με νέο διαγωνισμό . Η προκήρυξη θα εκδοθεί σύμφωνα με τις προυποθέσεις που ορίζει η εν λόγω απόφαση του υπουργείου τις επόμενες ημέρες μετά από προκήρυξη του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Δικαίωμα αίτησης για την συμμετοχή στον διαγωνισμό του Λιμενικού θα έχουν οι πτυχιούχοι των Σχολών και Τμημάτων Πανεπιστημίων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής, ή κατόχους του ομώνυμου πτυχίου Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής που καθορίζονται στην υπουργική απόφαση.
Προυποθέσεις συμμετοχής: 
Οι υποψήφιοι, πρέπει: 
α. Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας. 
β. Να είναι οι άνδρες στρατολογικά εντάξει, δηλαδή να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να εκπληρώνουν αυτές (στρατεύσιμοι), ή να βρίσκονται νόμιμα εκτός στρατεύματος. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με την νομοθεσία [αρθ. 59−65 του Ν. 3421/2005 (Α΄ 302) όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει]. 
γ. Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (B2) της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας. 
δ. Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (1) επεξεργασία κειμένων, (2) υπολογιστικά φύλλα και (3) υπηρεσίες διαδικτύου. 
ε. Να πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 της παρούσας. Ειδικά καθορίζεται ότι οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ., αμφότεροι χωρίς υποδήματα. 
στ. Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό: (1) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης κακουργήματος σε οποιαδήποτε ποινή. (2) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης των αδικημάτων: ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύμα τος, προδοσίας της χώρας, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, τρομοκρατικών πράξεων, φυλετικών διακρίσεων, προσβολής κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, ανθρωποκτονίας (εκτός της προερχομένης από αμέλεια), επαιτείας, αλητείας, καταπίεσης, περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, παράνομης αλιείας, κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην Υπηρεσία), εκβίασης, απάτης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, δωροδοκίας ή δωροληψίας, απιστίας περί την Υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος, συκοφαντικής δυσφήμησης, οποιουδήποτε κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
(3) για στρατιωτικά εγκλήματα.
 (4) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών. 
ζ. Να μη διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι για τα παραπάνω αδικήματα. η. Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους. 
θ. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), είτε υπό συνδυασμό των δύο προηγουμένων. 


Δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό 
1. Όσοι έχουν τα προσόντα και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ., πρέπει να υποβάλουν -όπως θα καθορίζεται λεπτομερώς στην προκήρυξη και μέσα στις προθεσμίες που θα ορίζονται σ’ αυτή- τα εξής δικαιολογητικά: 
α. Υπογεγραμμένη Αίτηση Συμμετοχής – Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του N.1599/1986, όπως ισχύει, στην οποία μεταξύ άλλων θα δηλώνουν ότι έχουν όλα τα προσόντα που αναφέρονται στην προκήρυξη, ότι τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή, καθώς και ότι δεν έχουν υποβάλει άλλη αίτηση για την ίδια προκήρυξη. 
Η Αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 Ν. 1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Ανυπόγραφη Αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή, ενώ σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αυτοπροσώπως στην αρμόδια Επιτροπή από τον ίδιο τον υποψήφιο, τότε θα πρέπει να φέρει και θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή.
 β. Δύο (02) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (ειδικά για τους προερχόμενους από το Σώμα, με στολή). 
γ. Φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητάς τους (2 όψεις). 
δ. Παράβολο δέκα (10) ευρώ με τα στοιχεία του υποψηφίου. 
ε. Οι υποψήφιοι που υπάγονται στις κατηγορίες των Ευεργετικών Διατάξεων του οικείου διαγωνισμού κατάταξης, εφόσον δηλώνουν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού ευεργετήματος, υποβάλουν απαραιτήτως και τα κατά περίπτωση συμπληρωματικά δικαιολογητικά που θα αναφέρονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Ειδικά οι υποψήφιοι εν ενεργεία μόνιμοι Ανθυπασπιστές Λ.Σ. -Υπαξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφύλακες που ανήκουν στις κατηγορίες των Ευεργετικών Διατάξεων, εφόσον δηλώνουν ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού ευεργετήματος, θα υποβάλουν επιπρόσθετα και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, όπως ισχύει, ότι δεν άσκησαν το εν λόγω δικαίωμα για την εισαγωγή τους στο Σώμα. 
στ. Τίτλο σπουδών ως παράγραφο 3 παρόντος άρθρου και ως ακολούθως: (1) Οι Πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. του άρθρου 1 της παρούσης: πτυχίο ή δίπλωμα. Γίνεται δεκτό, μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των δικαιολογητικών και πιστοποιητικό ή βεβαίωση από τη Γραμματεία της οικείας σχολής ΑΕΙ ημεδαπής ότι ο υποψήφιος έχει επιτύχει στα προβλεπόμενα μαθήματα και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του. 
Οι κάτοχοι ομώνυμου πτυχίου Ελληνικού Ανοικτού Πα-νεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου σπουδών της ημεδαπής, με κάποιον εκ των ονομαστικά αναφερόμενων στο άρθρο 1 της παρούσας τίτλο Α.Ε.Ι., πρέπει απαραιτήτως να προσκομίζουν και βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. ημεδαπής ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) Α.Ε.Ι., στο οποίο ανήκει το Τμήμα που χορήγησε το εν λόγω πτυχίο ή δίπλωμα, περί του ότι ο τίτλος αυτός στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο του ισότιμου και αντίστοιχου με αυτό πτυχίου που ζητείται στην Προκήρυξη. Σε περίπτωση που δεν προσκομισθεί η βεβαίωση αυτή, ο επικαλούμενος τίτλος δεν λαμβάνεται υπόψη.
Οι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής πρέπει να προσκομίζουν επιπλέον και πράξη αναγνώρισης από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνωρίσεως Τίτλων της Αλλοδαπής (Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.) ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), για την ισοτιμία και αντιστοιχία των πτυχίων τους με τα χορηγούμενα πτυχία από τα τμήματα ΑΕΙ της ημεδαπής, που μνημονεύονται στο άρθρο 1 της παρούσης. 
(2) Οι διπλωματούχοι του Ε.Ν.: δίπλωμα Αξιωματικού Ε.Ν. (Γ’ Τάξης) και πτυχίο ΑΕΝ, συνοδευόμενο από βεβαίωση εξάμηνης θαλάσσιας υπηρεσίας της αρμόδιας Υπηρεσίας Υ.Ν.Α., μετά την ημερομηνία απόκτησης του Διπλώματος Γ’ τάξης ότι υπηρέτησαν ως Αξιωματικοί Ε.Ν. ή ότι έχουν υπηρετήσει σε πλωτά σκάφη Λ.Σ. κατηγορίας Α1 ή Α2 ή Β1 ή Γ1, με ειδικότητες κυβερνήτη ή μηχανικού. 
ζ. Τίτλο ξένης γλώσσας. Για την απόδειξη γνώσης της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας επιπέδου αρίστου, πολύ καλού και καλού, υποβάλουν τους αντίστοιχους τίτλους που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α’ της παρούσας.
η. Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (1) επεξεργασίας κειμένων, (2) υπολογιστικών φύλλων και (3) υπηρεσιών διαδικτύου, αποδεικνύεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β’ της παρούσας. 
2. Οι προερχόμενοι από το Σώμα θα πρέπει να υποβάλουν επιπροσθέτως και βεβαίωση της Διεύθυνσης Προσωπικού, από την οποία να προκύπτει ότι διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα που ορίζονται στις παραγράφους 1 περ. στ, 2 και 3 του προηγούμενου άρθρου. 
3. Για την επικύρωση τίτλων, πιστοποιητικών και βε-βαιώσεων, ισχύουν τα ακόλουθα: 
α. Της ημεδαπής (1) Έγγραφα ημεδαπής που έχουν εκδοθεί από το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
(Ο.Τ.Α.), τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα Δικαστήρια όλων των βαθμών, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3429/2005, καθώς και στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α., υποβάλλονται σε πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο ή ευκρινές φωτοαντίγραφο του πρωτοτύπου ή ευκρινές φωτοαντίγραφο του ακριβούς αντιγράφου. 
(2) Ιδιωτικά έγγραφα ημεδαπής υποβάλλονται σε πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα ή σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα που έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από υπηρεσίες και φορείς της περίπτωσης (1). 
β. Της αλλοδαπής 
(1) Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής υποβάλλονται σε πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο ή σε ευκρινές φωτοαντίγραφο από αντίγραφο που έχει επικυρωθεί από δικηγόρο. 
(2) Πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρα-σή τους στην ελληνική γλώσσα, πρωτότυπη ή σε επικυρωμένο αντίγραφο ή ευκρινές φωτοαντίγραφο της πρωτότυπης ή ευκρινές φωτοαντίγραφο του ακριβούς αντιγράφου. Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από άμισθο ερμηνέα διορισμένο βάσει του Ν.148/1913 (ΦΕΚ Α’ 25/1914). 
Τονίζεται ότι η υποβολή απλών, ευανάγνωστων φω-τοαντιγράφων, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου, περί της ακρίβειας και εγκυρότητας των υποβαλλόμενων φωτοαντιγράφων και ως εκ τούτου εξισώνεται με την υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986. Στις περιπτώσεις υποβολής παραποιημένων ή πλαστών φωτοαντιγράφων, πέραν των ποινικών κυρώσεων που θα επιβάλλονται, θα ανακαλείται και η πράξη κατάταξης του υποψηφίου, κατά το μέρος που αφορά σε αυτόν, για την έκδοση της οποίας χρησιμοποιήθηκαν τα φωτοαντίγραφα αυτά. 
4. Όπου απαιτείται η υποβολή πολλών υπευθύνων δηλώσεων του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 για βεβαίωση γεγονότων ή καταστάσεων, κατά τα ανωτέρω, είναι δυνατόν οι δηλώσεις αυτές να περιληφθούν σωρευτικώς σε ένα έντυπο δήλωσης του νόμου αυτού.

δείτε εδώ όλη την ΕΔΩ

www.dikaiologitika.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πρόσληψη προσωπικού στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

20/10/2022, 10:27 πμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Φαρμακείο στη Νικιάνα Λευκάδας ζητά προσωπικό

29/03/2022, 5:45 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

18/03/2022, 3:49 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Πρόσληψη 500 Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων 7ετους θητείας (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2022

18/03/2022, 3:02 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Πως αμείβεται η 25η Μαρτίου

16/03/2022, 12:44 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το ξενοδοχείο Poseidon Beach Hotel ζητά προσωπικό

11/03/2022, 12:34 μμ

ΕΡΓΑΣΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Νομό Πρέβεζας

18/02/2022, 8:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΑΡΤΑ : Τέσσερις θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο μέσα από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 13Κ/2021

25/01/2022, 10:05 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites