Πρέβεζα: Διαχρονική μεγαλοπρέπεια-Εξαιρετικό αφιέρωμα της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ”

Με εξήντα ατέλειωτα χιλιόμετρα ακτογραμμής, πόλεις-στολίδια και ιστορία γραμμένη μέσα από θρύλους, ανώνυμους ήρωες και Ρωμαίους αυτοκράτορες, η Πρέβεζα καταφέρνει να βρίσκεται όλο και πιο ψηλά στις ταξιδιωτικές μας προτιμήσεις.
Ενα πέλαγος από τη μια μεριά και μια κλειστή λιμνοθάλασσα από την άλλη, το Ιόνιο και ο Αμβρακικός, οριοθετούν την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Ηπείρου. Δεν είναι από τους μεγαλύτερους νομούς της Ελλάδας (το αντίθετο μάλιστα, είναι ο μικρότερος σε έκταση από τους ηπειρωτικούς νομούς) κι όμως στα εδάφη του φιλοξενεί τέτοιον φυσικό, πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο που άθελά σου έρχεται στον νου η γνωστή εκείνη ρήση για τα μπουκαλάκια και τα ακριβά αρώματα.
Πρέβεζα: Διαχρονική μεγαλοπρέπεια
Ετσι λοιπόν, η Πρέβεζα μπορεί να καυχιέται πως διαθέτει έναν σπάνιο συνδυασμό τουριστικών δυνατοτήτων αλλά και εναλλαγές τοπίων και παραστάσεων που δεν αφήνουν κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο. Από την ομώνυμη πρωτεύουσα, την πόλη της Πρέβεζας, σωστός θαλασσινός φρουρός στην εμπασιά του Αμβρακικού, τη Φιλιππιάδα, γνωστή και ως πόλη των πελαργών, τη γραφική και κοσμοπολίτικη Πάργα, αλλά και τις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού με τα απίστευτα πλούσια οικοσυστήματα, το αρχαίο μεγαλείο της Νικόπολης, τον μυστηριακό Αχέροντα με το νεκρομαντείο του και το ηρωικό Ζάλογγο με την πασίγνωστη θυσία των ανυπότακτων Ελλήνων, και βέβαια με μια ακτογραμμή που διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα και όλους τους τύπους επισκεπτών, η Πρέβεζα διαθέτει για κάθε στιγμή κάτι που μπορεί να σε ενθουσιάσει.
Ο καλύτερος τρόπος για να έρθεις στην Πρέβεζα από την Αθήνα είναι μέσω της Ε.Ο. Αθηνών -Πατρών, περνώντας έπειτα τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ακολουθώντας κατεύθυνση προς Αμφιλοχία. Εκεί θα ακολουθήσεις τη σήμανση που σε οδηγεί αριστερά, θα περάσεις τη Βόνιτσα και μέσω Ακτίου θα φτάσεις στην Πρέβεζα. Η συνολική διαδρομή είναι περίπου 362 χλμ. Την ίδια διαδρομή ακολουθεί και το ΚΤΕΛ Πρέβεζας (210 5129252 ).
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους» / Ενθετο: «Ταξίδι»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites