Γιοχάνες Χαν: Η Ήπειρος έχει τις δυνατότητες να επενδύσει στην καινοτομία

Για ακόμη μια φορά το επεσήμανε χθες ο Επίτροπος Γ. Χαν

Η Ήπειρος έχει τις δυνατότητες
να επενδύσει στην καινοτομία
 Απελευθερώνονται κοινοτικά κονδύλια υπέρ των ΜμΕ

• Εξαιρετικό βρίσκει το επίπεδο στην Ελλάδα για νέες καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, ο επίτροπος της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν, που βρέθηκε χθες στην Αθήνα.
Μάλιστα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία, όπως είπε, μπορεί να συνδεθεί με την επιχειρηματικότητα. «Έχω επισκεφθεί επιχειρήσεις στην Κρήτη, την Πάτρα, την Ήπειρο, τη Θράκη, καθώς και πανεπιστήμια, τα οποία έχουν πολύ υψηλό επίπεδο διεθνώς και βλέπω ότι υπάρχει εξαιρετικό επίπεδο για νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και καινοτόμα προϊόντα, τόσο σε επίπεδο αγαθών, όσο και υπηρεσιών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαν.
Τα είχε δει από το Νοέμβριο…
Μάλιστα, όταν αρχές του περασμένου Νοεμβρίου βρέθηκε στα Γιάννενα, είχε καλέσει την τοπική κοινωνία και τους φορείς της  να στραφούν σε επενδύσεις στην καινοτομία, τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό, καθώς και στον αγροδιατροφικό τομέα, αφού η Ήπειρος έχε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να επενδύσει σ’ αυτούς τους τομείς.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε τότε χαρακτηριστικά αναφέρει: «η Ήπειρος θα πρέπει να δει πώς μπορούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που έχει για την έρευνα, να μεταφραστούν σε αποτελέσματα», φέρνοντας ως παράδειγμα το Τεχνολογικό Πάρκο. Πριν λοιπόν από 8 σχεδόν μήνες είχε κάνει ιδιαίτερη μνεία και στο τρίπτυχο ιατρικός – παραϊατρικός – ιαματικός τουρισμός (wellness tourism), τονίζοντας πως «και εδώ υπάρχουν προοπτικές για την Ήπειρο. Εξάλλου, η Υγεία είναι μια μηχανή που δημιουργεί θέσεις εργασίας αν υπάρχει η σωστή στρατηγική», σημειώνοντας πως σημαντικό ρόλο θα παίξει η συνεργασία της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων με τις επιχειρήσεις.
Αλήθεια, από τότε υπήρξε άραγε κάποια εξέλιξη στην ανάπτυξη αυτών των τομέων, που σύμφωνα και με τον Γιοχάνες Χαν η Ήπειρος υπερτερεί;
Κοινοτικά κονδύλια…
Παράλληλα, χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέπτυξε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει η Ελλάδα κοινοτικά κονδύλια, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας.
«Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΕΕ που προσπαθεί να συνδυάσει τις δυνατότητες των διαρθρωτικών ταμείων της περιόδου 2014- 2020 με παρεμβάσεις της ΕΤΕπ» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Πολιτικής, Γιώργος Περουλάκης, ο οποίος ήταν «παρών» στην συνέντευξη Τύπου.
Η ΕΤΕπ θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων ως εγγυήσεις- το ύψος των οποίων θα αποφασίσει η Ελλάδα- και με την πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ που διαθέτει η τράπεζα, θα απευθύνεται σε διεθνείς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς για περαιτέρω χρηματοδότηση των πρότζεκτ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο κ. Χαν τόνισε ότι χρειάζεται ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος σε όλη την Ευρώπη και επισήμανε ότι η γενική εντύπωση και η εικόνα που υπάρχει τώρα για την Ελλάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο.
www.proinoslogos.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites