ΠΡΕΒΕΖΑ: «Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα»

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας έδωσε πριν λίγες μέρες συνέντευξη τύπου, όπου λίγο ως πολύ όρισε υπευθύνους για την  προβληματική κατάσταση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα και …τις προηγούμενες διοικήσεις του Νοσοκομείου!!!

Όχι,δεν ανέφερε τίποτα για  την  κυβερνητική πολιτική , ούτε  για τα μνημόνια.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι απαντώντας στο Διοικητή του Νοσοκομείου να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας  ορισμένα πράγματα.

Το Δεκέμβρη του 2012 με κυβερνητική απόφαση (νέος οργανισμός του Νοσοκομείου Πρέβεζας ) καταργήθηκαν  περί τις 22 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Αποτελεί αυτό αναβάθμιση ή  υποβάθμιση του Νοσοκομείου;
Ποιος πήρε την απόφαση και την υλοποίησε;
Η κυβέρνηση ή  ο Σύλλογος των Εργαζομένων και η Επιτροπή Αγώνα;

Δεν είναι αυτό από μόνο του αιτία απαξίωσης και δυσφήμησης  του Νοσοκομείου;

Το Δεκέμβρη του 2012 με την  ίδια κυβερνητική απόφαση (νέος οργανισμός του Νοσοκομείου Πρέβεζας)  καταργήθηκε η Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας μετά από 25 χρόνια αδιάλειπτης  λειτουργίας  και πολύ σημαντικής προσφοράς στους πολίτες της περιοχής μας!!
Αποτελεί αυτό αναβάθμιση ή  υποβάθμιση του Νοσοκομείου;
Ποιος πήρε την απόφαση και την υλοποίησε;
Η κυβέρνηση ή  ο Σύλλογος των Εργαζομένων και η Επιτροπή Αγώνα;

Δεν είναι αυτό από μόνο του αιτία απαξίωσης και δυσφήμησης  του Νοσοκομείου;

Ποιος  οδήγησε μέσα από την πολιτική των μηδενικών πρακτικά προσλήψεων, τα τελευταία  4 χρόνια, στην απώλεια (μέχρι τώρα)  17 πραγματικών θέσεων εργασίας μονίμων ειδικευμένων γιατρών στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και 80 πραγματικών θέσεων εργασίας μη ιατρικού προσωπικού;
Αποτελεί αυτό αναβάθμιση ή  υποβάθμιση του Νοσοκομείου;
Ποιος πήρε την απόφαση και την υλοποίησε;
Η κυβέρνηση ή  ο Σύλλογος των Εργαζομένων και η Επιτροπή Αγώνα;

Δεν είναι αυτό από μόνο του αιτία απαξίωσης και δυσφήμησης  του Νοσοκομείου;

Δεν αποτελεί  αυτό λόγο δημιουργίας τέτοιων εργασιακών  συνθηκών που αναγκάζουν ακόμη και γιατρούς που δεν είχαν κανένα λόγο να φύγουν από το Νοσοκομείο , να το επιχειρούν;

Ποιος άφησε το Νοσοκομείο με δυο πρακτικά παιδιάτρους με αποτέλεσμα , παρά την υπερπροσπάθεια των υπαρχόντων γιατρών , το Νοσοκομείο να μένει αρκετές μέρες το μήνα  ακάλυπτο  εφημεριακά από παιδίατρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους οικογένειες των κατοίκων της περιοχής;
Ποιος πήρε την απόφαση και την υλοποίησε;
Η κυβέρνηση ή  ο Σύλλογος των Εργαζομένων και η Επιτροπή Αγώνα;

Δεν είναι αυτό από μόνο του αιτία απαξίωσης και δυσφήμησης  του Νοσοκομείου;

Δεν είναι ο Σύλλογος των εργαζομένων και η επιτροπή Αγώνα που άφησε το Νοσοκομείο με έναν  ορθοπεδικό, με αποτέλεσμα   πολλές μέρες  το μήνα το Νοσοκομείο να είναι ακάλυπτο εφημεριακά από τη παρουσία της συγκεκριμένης ειδικότητας.
Είναι ή δεν είναι ακραία απαξίωση ενός ολοκλήρου νομού μαζί με τις δεκάδες χιλιάδες κατοίκους του -έν  μέσω θέρους και χιλιάδων επισκεπτών -να μην υπάρχει ούτε ένας ορθοπεδικός σε δημόσια δομή υγείας στο νομό;
Ποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες για τέτοιες καταστάσεις ;

Κατά τα άλλα θέλουμε και ιατρικό τουρισμό!  

Είναι ή δεν είναι  αυτά αποτελέσματα  μια συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής;

Θα ήταν έτσι τα πράγματα αν  υπήρχε η αναγκαία επάρκεια γιατρών και προσωπικού  για την οποία παλεύει ο σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο;

 Να υπενθυμίσουμε ότι  διοικητής στο Νοσοκομείο Πρέβεζας  είναι ο κ. Ν. Γεωργάκος.

Τι κάνει μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Σύλλογος των Εργαζομένων;

Συμμετέχει σε συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα και στην Αθήνα, έχει  κάνει παρεμβάσεις στην ηγεσία της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας και στο Υπουργείο Υγείας  και ενημερώνει την κοινωνία της πόλης και του νομού , τους φορείς ,  τους συλλόγους, τα σωματεία για την πραγματική κατάσταση. Τους εξηγεί τις αιτίες αυτής της κατάστασης και προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες και να συμβάλει  στη δημιουργία ενός Παμπρεβεζάνικου Παλλαϊκού  Μετώπου που με αγώνες θα διεκδικήσει, με προϋποθέσεις επιτυχίας, την πραγματική και πλήρη αναβάθμιση του Δημόσιου Νοσοκομείου μας  ώστε να καλύπτει με ασφάλεια τις ανάγκες όλων  των κατοίκων της περιοχής μας αλλά  ταυτόχρονα και το δικαίωμα του κάθε κατοίκου της περιοχής  μας  σε απολύτως δωρεάν , δημόσιες , υψηλής ποιότητας υπηρεσίας υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Φαίνεται όμως ότι κάποιους  κύκλους στην Πρέβεζα και κάποια συμφέροντα που βρίσκονται πίσω τους,  τους φοβίζει η ενημέρωση και κινητοποίηση της Πρεβεζάνικης κοινωνίας. Τρέμουν στην πιθανότητα να μάθουν οι κάτοικοι της Πρέβεζας την αλήθεια για  τις αιτίες αυτής της κατάστασης στην οποία έχουν περιπέσει οι δημόσιες δομές και υπηρεσίες υγείας και βέβαια το Νοσοκομείο. Τους φοβίζει η ιδέα ότι οι Πρεβεζάνες και οι Πρεβεζάνοι, όλοι μαζί,  με τον αγώνα τους μπορούν να  διεκδικήσουν μιαν άλλη μοίρα για το δημόσιο νοσοκομείο της πόλης και τις δημόσιες δομές και υπηρεσίες υγείας, κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές και μεθοδεύσεις.

«Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα»

Γι αυτό και  από καιρό στα καφενεία και στο ψιθυριστό  βυσσοδομούν (όπου βέβαια  τους παίρνει)  ενάντια στους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο , ενάντια  στο Σύλλογό  τους και ενάντια στην Επιτροπή Αγώνα.
Η συνέντευξη του διοικητή  του νοσοκομείου ήταν ενταγμένη σε αυτή τη γραμμή.
Να βγάλει λάδι την κυβερνητική πολιτική, να εξωραΐσει όσο γίνεται τα πράγματα και να φορτώσει  τις ευθύνες στο Σύλλογο των Εργαζομένων και στην Επιτροπή Αγώνα  και σε όλες τις προηγούμενες διοικήσεις ( που δεν έκαναν προγραμματισμό!!!)

Όμως ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας στην συγκεκριμένη συνέντευξη, υπερέβη τα εσκαμμένα και με τεχνηέντως χρησιμοποιούμενα μισόλογα  μίλησε για «οφέλη» αυτών που «κινδυνολογούν» και «δυσφημούν» το Νοσοκομείο κατονομάζοντας ουσιαστικά το Σύλλογο των Εργαζομένων .

Τι εννοεί  ο διοικητής του νοσοκομείου;

Επειδή οι περισσότεροι από μας  έχουμε δεκαετίες παρουσίας και συνεισφοράς στο Νοσοκομείο της πόλης μας και αρκετοί από μας , πραγματικά με κατάθεση ψυχής ,  έχουμε συμβάλει τα μέγιστα στη δημιουργία , οργάνωση και λειτουργία  ολόκληρων τμημάτων του Νοσοκομείου της πόλης μας, τον ρωτάμε :

Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια;

Ας  αφήσει  λοιπόν ο Διοικητής του Νοσοκομείου την τακτική σπίλωσης  του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου  γιατί ματαιοπονεί.
Οι δεσμοί  του σωματείου  με τους εργαζόμενους και την κοινωνία της πόλης είναι πανίσχυροι, καθολικοί και ακατάλυτοι.
• Ας ασχοληθεί σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου
• Ας φροντίσει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι την εργασία τους τις νύχτες και τις αργίες που έχουν να πληρωθούν από τέλη Φεβρουαρίου και όπως φαίνεται πάμε για Αύγουστο και βλέπουμε…
• Ας φροντίσει να πληρωθούν τα εκτός έδρας  των εργαζομένων που έχουν να πληρωθούν …ένα έτος.
• Ας φροντίσει για το φαγητό των ασθενών μας και εiδικά των ιδιαίτερων ομάδων.
• Ας φροντίσει( συντασσόμενος με τους αγώνες όλης της κοινωνίας της πόλης)  ώστε οι προσερχόμενοι συμπολίτες μας να βρίσκουν αμέσως το γιατρό της ειδικότητας που χρειάζονται και να εξυπηρετούνται γρήγορα και με ασφάλεια και όχι  να  αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις για τα  προβλήματα υγείας τους σε παρακείμενα νοσοκομεία.

Διαφορετικά μετατρέπεται κι ο ίδιος  σε μέρος του προβλήματος .

Όσον αφορά το σωματείο μας, θα συνεχίσει  τους αγώνες του για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου  της πόλης  .

Ήδη  διοργανώνει και το φετινό καλοκαίρι μαζί με την επιτροπή αγώνα διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες σε αυτή την προσπάθεια.

Καλούμε κάθε Πρεβεζάνα και Πρεβεζάνο να συμμετέχει και να παρευρεθεί  σε αυτές.
Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας  για τη δημιουργία ενός πανίσχυρου μετώπου στην πόλη μας ,που με τη μαχητική παρέμβασή  του   θα επιβάλλει λύσεις προς όφελος της κοινωνίας και του Πρεβεζάνικου  λαού  τόσο στο Νοσοκομείο της πόλης μας όσο και στην Υγεία γενικότερα.

Είμαστε αγωνιστικά αισιόδοξοι!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρέβεζα 29/06/2014


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites