Πέμπτη, 27/02/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: 2η μέρα Preveza jazz festival. (photo-video)

2η μέρα Preveza  jazz festival σήμερα Σάββατο 31/6 και ευτυχώς λόγω καιρού πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Πρέβεζας μπροστά από τα Δικαστήρια. Μια συννεφιασμένη αλλά πολύ γλυκιά βραδιά γεμάτη μουσική με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν και να καταχειροκροτεί τα σημερινά σχήματα.
Την αυλαία άνοιξαν οι Rembrandt Frerichs Trio από Ολλανδία. Η μουσική τους είχε μια αυτοσχέδια τζαζ χροιά και έναν λυρισμό της ανατολικής μουσικής, που ταξίδευε το κοινό σε διαφορετικού είδους μουσικά μονοπάτια. Ο Rembrandt, ο πιανίστας του σχήματος, είναι γνώστης της παραδοσιακής αμερικάνικης τζαζ και έχει εμπνευστεί από την ευρωπαική κλασική μουσική και το πάθος του γαι την αραβική μουσική.
Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή δύο νερά παιδιά από την Τουρκία. H Nilufer Verdi και o Ferhat Oz είναι πολύ γνωστοί στη γείτονα χώρα παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Η Nilufer Verdi, παιδί μουσικής οικογένειας και με καταγωγή και από Κρήτη όπως μάθαμε, είναι η πρώτη γυναίκα πιανίστα της τζαζ μουσικής στην Τουρκία. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό, μοιράζοντας όπως και σήμερα με το κοινό τις ικανότητές της ως συνθέτης και ως δεξιοτέχνης. Από την άλλη, ο Ferhat Oz  θεωρείται ως ένας από τους πιο λαμπρούς και υποσχόμενους τραγουδιστές της τζαζ στη Τουρκία και εκτός από ερμηνευτής είναι και καθηγητής μουσικής.
Και τι να πούμε για το δικό μας Μιχάλη Παούρη. Το Preveza Jazz Festival συνάντησε σήμερα και χωρίς υπερβολή τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, τον πιο γρήγορο μπουζουξή του κόσμου όπως έχει πει ο Al di Meola και θα ρθούμε και εμείς να συμφωνήσουμε. Ένα νέο παιδί που δίνει και την ψυχή του πάνω στη σκηνή και φάνηκε πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει. Ο Μιχάλης Παούρης είναι μια μανιασμένη πλημμύραι από νέες ιδέες που μπορεί να κυριαρχήσει με τη δύναμη των χεριών του και τις συνθέσεις του και αξίζει πραγματικά την προσοχή μας.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο, τελευταία μέρα του Preveza  jazz festival, παρέα με Ισραήλ και Λουξεμβούργο. Να είστε όλοι εκεί!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ