Κάλεσμα του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής

Κάλεσμα του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη
για συμμετοχή  στις εκλογές της Κυριακής

Κάλεσμα προς τους Ηπειρώτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες,  απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχουν για την πατρίδα μας οι Ευρωεκλογές.

“Μπορεί η Ήπειρος- τόνισε μεταξύ άλλων-  να είναι η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα, στην οποία δεν γίνονται επαναληπτικές εκλογές για νέα Περιφερειακή Αρχή.  Μπορεί σε αρκετούς Δήμους να μη γίνονται επίσης επαναληπτικές εκλογές.  Αυτό όμως δεν πρέπει να οδηγήσει τους ψηφοφόρους των παρατάξεων που δεν μετέχουν πλέον στις εκλογές σε  αποχή.   Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι οι Ευρωεκλογές, έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία. Με τη συμμετοχή θα πρέπει να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών και την ανάγκη της αλληλεγγύης. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για εμάς εδώ στην Ήπειρο, που στηρίζουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.   Το διακύβευμα των ευρωεκλογών έχει να κάνει με το ποιά θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και θεωρώ ότι δεν έχουν θέση  διλήμματα που βάζουν στο επίκεντρο ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης.  Η ανάπτυξη της πατρίδας μας, της Ηπείρου, η λειτουργία της Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών, μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας. Και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουν με την ψήφο τους οι πολίτες την ερχόμενη Κυριακή”.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην ετοιμότητα που υπάρχει από πλευράς υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου για την εκλογική διαδικασία, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους Δικαστικούς αντιπροσώπους και προς όσους εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα δυσλειτουργιών που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Ως προς τα μικροπροβλήματα που υπήρξαν στην έκδοση των αποτελεσμάτων στις εκλογές για Περιφέρεια και Δήμους κατά την πρώτη Κυριακή, ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι αυτά οφείλονται “αποκλειστικά σε ελάχιστους δικαστικούς αντιπροσώπους που δεν ήταν συνεπείς στην υποχρέωση έγκαιρης παράδοσης των αποτελεσμάτων”.

Επίσης, πρόσθεσε ότι  προκειμένου να εξαχθούν τα επίσημα και οριστικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας, η Περιφέρεια συνέδραμε με προσωπικό και με λογισμικό σύστημα  τα Πρωτοδικεία των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στη σταυροδοσία. “Για την Ευρωβουλή ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να βάλει σταυρό μέχρι και σε τέσσερις υποψήφιους. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω ιδιαίτερα, είναι ότι στους Δήμους, στις επαναληπτικές εκλογές,  δεν χρειάζεται πλέον σταυροδοσία. Δεν βάζουμε κανένα σταυρό. Αν τοποθετηθούν σταυροί σε ψηφοδέλτια μπορεί και να τα ακυρώσει αν θέλει ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος, καθώς θα δείχνουν κάτι άλλο, παρά ότι έχει γίνει σωστά η ψηφοφορία”.

• Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις επαναληπτικές εκλογές στους Δήμους της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:
“Είναι πολύ λίγοι οι Δήμοι που έκλεισαν στην Ήπειρο. Το είπα από την αρχή και συνεχίζω να το τηρώ, μέχρι να τελειώσουν όλες οι εκλογές. Την παράταξή μας τη στήριξαν πάρα πολλοί, εκτός από αυτούς που πήραν εντολή να στήσουν ένα κομματικό ψηφοδέλτιο για να μετρήσουν τη δύναμή τους. Σέβομαι αυτή την παράμετρο, ξέρω ότι αυτός ο κόσμος μας ψήφισε Ηπειρωτικά και μας έδωσε μια εντολή: Όποιοι εκλεγούν στους δήμους της Ηπείρου να είναι συνεργάτες μας. Κατόπιν αυτού δεν έχετε δει καμία δήλωση δική μου για κανένα Δήμο, όσο και αγαπητός και φίλος να είναι κάποιος υποψήφιος”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites