Παρασκευή, 18/10/2019

Απλή και ανέξοδη τουριστική προβολή για την Πάργα! ! !

Δεκάδες κλασικά αυτοκίνητα, που συμμετέχουν στο μεγαλύτερο Ράλι Αντίκα του Βελγίου, το Tour Amical που φέτος πραγματοποιείται στην Ελλάδα, κατέφθασαν αργά χθες το απόγευμα στην Πάργα και ξεκίνησαν από το πρωί διασχίζοντας την Πρέβεζα και το Άκτιο, με προορισμό τους Δελφούς.
Τα αυτοκίνητα-αντίκες πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα στους κατοίκους της Πάργας, ενώ η υπεύθυνη τουριστικής προβολής του δήμου, Ελένη Κολιοφώτη, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι Βέλγοι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά , τη φιλοξενία και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Παράλληλα τόνισε ότι, αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την Τουριστική προβολή του τόπου καθώς, εκ των άλλων, τους λάτρεις των παλαιών αυτοκινήτων, ακολουθούν και 4 τηλεοπτικά συνεργεία του Βελγίου.

Η διαδρομή ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, 8 Μαΐου, με περισσότερους από 340 συμμετέχοντες να καταφθάνουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία όπου τους περίμεναν και τα αυτοκίνητά τους για να ξεκινήσει ο αγώνας.

Οι συμμετέχοντες, μόνο άνδρες, χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές με προγραμματισμένες ενδιάμεσες συναντήσεις για ανταλλαγή μεταξύ τους εμπειριών, απόψεων και εντυπώσεων από τη χώρα μας.
Άλλοι σταθμοί εκτός των Δελφών, είναι η Ολυμπία, τα Μετέωρα και ο Βόλος, ενώ κοινό σταθμό αποτελεί για όλα τα αυτοκίνητα το Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη χαρά να θαυμάσει όλα τα αυτοκίνητα του Ράλι συγκεντρωμένα. Ο αγώνας Tour Amical, έχει προγραμματιστεί να τερματίσει στην παραλία της Θεσσαλονίκης στις 13 Μαΐου, ενώ σε μία εντυπωσιακή τελετή με συμμετοχή Βέλγων και Ελλήνων καλλιτεχνών, αναμένεται να γίνει η απονομή βραβείων στους συμμετέχοντες και νικητές. Ο αγώνας Tour Amical, με διοργανωτή τον Μανού Στάαπερτς, διεξάγεται από το 2001, ενώ ανάμεσα στις πόλεις που το έχουν υποδεχθεί είναι η Φλωρεντία, η Βαρκελώνη, η Σόφια και η Αμβέρσα.
imerisia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ