Ο ΚΑΙΡΟΣ στην ΠΡΕΒΕΖΑ και την ΗΠΕΙΡΟ: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από Τετάρτη

Δεν θέλουν να μας αφήσουν οι βροχές και το κρύο, καθώς μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην Ήπειρο  έως και την Τρίτη, φαίνεται ότι από Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Τα περισσότερα μετεωρολογικά μοντέλα δίνουν ακόμα και χιονοπτώσεις στις κορυφές της βόρειας Πίνδου το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής.
Αναλυτικά:
Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 ο καιρός θα είναι καλός και ζεστός, με λίγες μόνο αραιές  νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα στο εσωτερικό της Ηπείρου θα πυκνώσουν, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά τμήματα του νομού Ιωαννίνων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα παράλια κυρίως από τα νότια με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στο εσωτερικό αρχικά θα είναι μεταβλητών διευθύνσεων, στρεφόμενοι πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι σε δυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς στα Ιωάννινα, 13 έως 24 στην Άρτα, 15 έως 23 στην Πρέβεζα, 15 έως 23 στην Ηγουμενίτσα, 13 έως 21 στην Πάργα και από 8 έως 17 βαθμούς στο Μέτσοβο.

Την Τρίτη αναμένουμε …
ηλιοφάνεια και μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει τους 24 βαθμούς στα Γιάννενα,  25 στην Άρτα, 24 στην Πρέβεζα, 24 στην Ηγουμενίτσα, 23 στην Πάργα και τους 18 βαθμούς στο Μέτσοβο. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις, ενώ ασθενείς σποραδικές βροχοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στους νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια 2 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά από το βράδυ φτάνοντας τα ξημερώματα της Τετάρτης στο βόρειο Ιόνιο έως και 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη ο καιρός προβλέπεται άστατος με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σποραδικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου, οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά – νοτιοδυτικά 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με μικρή ενίσχυση, ενώ η θερμοκρασία από το βράδυ θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση.

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός, οι βροχές θα είναι λιγότερες και θα περιοριστούν κυρίως στα ηπειρωτικά, οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί  από 11 έως 19 βαθμούς στις παραλιακές περιοχές, 10 έως 20 στα πεδινά τμήματα των νομών Άρτας και Πρέβεζας , 8 έως 17 στα ημιορεινά και από 3 έως και 10 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.

Την Παρασκευή  σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι βοριάδες θα εξασθενίσουν, η θερμοκρασία όμως θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στο εσωτερικό της Ηπείρου τις απογευματινές ώρες.
Άνοδο της Θερμοκρασίας αναμένουμε από το Σάββατο το απόγευμα.
epirusmeteo.blogspot.gr 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites