ΑΡΠΑ-ΑΡΠΗ: Απόφαση συνέλευσης για τα αποτελέσματα των εκλογών στο δήμο Πρέβεζας και στην Περιφέρεια Ηπείρου

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν, παλιούς ή νέους ψηφοφόρους, Οι ψήφοι τους ήταν πολύτιμοι. Έδωσαν κουράγιο στην προσπάθειά μας . Θεωρούμε ότι, δεν πρόκειται για ψήφους ανάθεσης, αλλά διάθεσης όλοι μαζί να πάμε τους συλλογικούς αγώνες ένα βήμα πιο μπροστά. Η εκλογική μας κάθοδος, η ανασυγκρότηση μας και η συνέχιση της δράσης μας  θα αποτελεί τη φωνή των λαϊκών στρωμάτων. Είναι δύναμη και ελπίδα για τη συνέχεια.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο δήμο της Πρέβεζας δεν εξέφρασαν την  αποδοκιμασία στις πολιτικές που ασκούνται από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Δ.Ν.Τ. Δυστυχώς υπερψηφίστηκαν οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από ΝΔ-Παππά, ΠΑΣΟΚ-Μπαίλη -ΔΗΜΑΡ-Κλάπα καμουφλαρισμένες ως ανεξάρτητες ή μη και με τη συμμετοχή φασιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στα ψηφοδέλτια τους(κυρίως του Παππά). Από την άλλη η έκταση της αποδοκιμασίας, από όσους πλήττονται και δυσανασχετούν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, δεν είναι ακόμα αντίστοιχη της μαζικής καταδίκης και της αριστερής, αντικαπιταλιστικής και αγωνιστικής στροφής, που απαιτείται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Ως Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών δήμου Πρέβεζας (σε σύγκριση με τις προηγούμενες δημοτικές και όχι τις τελευταίες βουλευτικές του 2012,) , είχαμε μείωση των ψήφων μας από 307 σε 245 και του ποσοστού μας από 1,6% στο 1,3%. Όμως συμμετείχαμε για 3η συνεχόμενη φορά σε εκλογική μάχη. Το αποτέλεσμα αυτό μας προβληματίζει. Δεν ήταν αυτό που αναλογούσε στη συνεισφορά μας στους αγώνες, στη μαχητική στάση μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής, Προφανώς, υπήρξαν κενά, αλλά και αδυναμίες να προβάλλουμε αυτή τη δράση. Χρειάζεται να αναπτύξουμε περισσότερο την αυτοτελή μας παρέμβαση, να οριοθετήσουμε τα πεδία και τις θέσεις που μας διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους που κινούνται σε θεσμικά, συστημικά πλαίσια. Να συμβάλλουμε να αποκτήσουν πιο μαζικά χαρακτηριστικά και  ανερχόμενη δυναμική, οι συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης, που συγκροτήθηκαν το προηγούμενο  διάστημα, και αποτελούν το εργαλείο για να πάρουμε ως κάτοικοι τη ζωή και την πόλη στα χέρια μας, καθώς και να συγκροτηθούν νέες. Είναι φανερό ότι πολλοί «υπέκυψαν» να δώσουν ψήφο για μα μπει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο, υποβαθμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ενισχυμένη η μαχόμενη και αντικαπιταλιστική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο. Ειδικά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ το έπαιξε αυτό το χαρτί πιο έντονα ξεχνώντας τι έχει υποστεί με την ίδια λογική η αριστερά  από το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες. Αρνητικά λειτούργησε και η ανοιχτή υπονόμευση της εκλογικής μας παρέμβασης από ανθρώπους του «χώρου».
Λειτούργησε ακόμα η λογική της ανάθεσης και οι αυταπάτες, πως μέσα από την κάλπη αλλάζουν οι καταστάσεις. Βεβαίως και οι συσχετισμοί της κάλπης είναι ένα ζητούμενο, όμως το κρίσιμο είναι να έχουμε ανατροπή στις συνειδήσεις, που μεταφράζεται σε οργάνωση του λαϊκού και εργατικού κινήματος, σε συγκρότηση οργάνων επιβολής της λαϊκής θέλησης και σε οργάνωση αγώνων για να κατακτήσει ο κόσμος της δουλειάς δικαιώματα και εξουσία.
Παρόλα αυτά, εκτιμούμε ότι είναι πολύτιμη κατάκτηση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η συνεχής ύπαρξη της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο δήμο Πρέβεζας, σε αντίθεση με την επιθυμία του κατεστημένου να φιμώσει τη φωνή της. Ήδη εκλέχτηκε συντονιστική επιτροπή των ΑΡ.ΠΑ και ΑΡ.Π.Η.

Ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ ανεβήκαμε στη περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας σε ψήφους κατά 60% (από 890 σε 1336) και σε ποσοστό φυσικά, συμβάλλαμε σημαντικά ώστε να εκπροσωπηθούμε ξανά στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Γενικότερα αυξήσαμε τις δυνάμεις μας σε όλες τις περιφέρεις              (2,4%, 128000 ψήφοι από 98000 το 2010). Για το συνολικό αποτέλεσμα στην Ήπειρο κάνουμε την ίδια πολιτική εκτίμηση όπως και στο δήμο Πρέβεζας, μόνο που στην περιφέρεια ο Καχριμάνης κατάφερε να ενώσει όλα τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής κάνοντας ταυτόχρονα συμμαχίες με όσους υποψήφιους δημάρχους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε όλη την Ήπειρο διεκδικούσαν την είσοδό τους στη δεύτερη Κυριακή. Θα στήσουν άγριο φαγοπότι με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις ούτε με τη λογική ότι εγώ θα τα διαχειριστώ καλύτερα στα πλαίσια της Ε.Ε και του Καλλικράτη, ούτε με τη λογική της περιχαράκωσης αλλά με ένα συνολικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ε.Ε και σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και ένα αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης.

Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, που επιβάλλει το καλπονοθευτικό σύστημα για να επιλέξουμε διαχειριστή, δίνοντας στην πρώτη παράταξη το 60% των εδρών ( ο δήμαρχος του 35% της συμμετοχής παίρνει το 60% των εδρών) και εγκλωβίζοντας σε διλλήματα τους δημότες, είναι ανάγκη οι κάτοικοι της Πρέβεζας να μαυρίσουν-αποδοκιμάσουν (ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ) και τους δύο μνημονιακούς και κυβερνητικούς συνδυασμούς στο δήμο Πρέβεζας.
 Ταυτόχρονα, όπως γράφαμε και προεκλογικά, το πραγματικό ζητούμενο είναι να βελτιωθεί η ζωή και η πόλη μας και δεν έχουμε αυταπάτες, πως αυτό θα γίνει χωρίς μαζική συλλογική δράση.
Ελάχιστο κριτήριο για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη είναι να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, ενδεικτικά όπως : – η κατάργηση των δημοτικών τελών για τους οικονομικά αδύνατους και η μείωση τους για τα λαϊκά στρώματα στην προοπτική κατάργησής τους, – η κάλυψη των αναγκών σε υποδομές (παιδείας, υγείας, πρόνοιας, αποχέτευσης ομβρίων, καθαριότητας, κ.α) – κανένα πέρασμα δημόσιων χώρων σε ιδιώτες, – ο τερματισμός της χρήσης ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της διαθεσιμότητας-κινητικότητας στους δήμους, – η λειτουργία του δήμου χωρίς ξεχωριστά νομικά πρόσωπα με το πέρασμα όλων και του προσωπικού τους στο δήμο, – η αποδοχή όλων των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, κ.α..
Απαραίτητο για να προχωρήσουν αυτά είναι η ρήξη με:-το σύστημα διαπλοκής των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στους δήμους, -το δημοτικό κατεστημένο,  -τη λειτουργία των δήμων ως φορομπηχτικών μηχανισμών για τους κατοίκους, -τη συμμόρφωσή τους στις κατευθύνσεις της ΕΕ για επιχειρηματική-ανταποδοτική λειτουργία, – την εφαρμογή του μνημονίου των δήμων, -την ανυπακοή στο Παρατηρητήριο της τρόικας στους δήμους που επιβάλλει  συρρίκνωση κοινωνικών υπηρεσιών, λιτότητα, απολύσεις, αύξηση φόρων, , επιλεξιμότητα των έργων για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεις.

Τα μέλη και οι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στο δήμο και την Ήπειρο θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις δυνάμεις μας για να δυναμώσουν οι αγώνες και οι συλλογικότητες, για να ισχυροποιείται η μαχόμενη και αντικαπιταλιστική αριστερά, για την κοινή δράση μέσα στο κίνημα, για να επιβληθεί κάθε μέτρο που υπερασπίζεται τις ανάγκες και τα δικαιώματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ανατρέπει τα δεδομένα και δεν διστάζει να συγκρούεται με το τοπικό κατεστημένο και την κεντρική πολιτική του σφαγείου κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ..

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ : – ΤΟ ΔΗΜΟ–ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, – ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, – Ε.Ε., – Δ.Ν.Τ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερμό χειροκρότημα για το έργο “Ο Μπεχτσής”-Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

08/12/2022, 11:43 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την στατική επάρκεια του παλιού Υδατόπυργου

08/12/2022, 11:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυτοψία στην περιοχή της Βρυσούλας Λούρου από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου

08/12/2022, 11:34 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Θετικό το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας για την ειδικότητα “Βοηθού Νοσηλευτή” στο ΕΠΑΛ Καναλακίου

08/12/2022, 11:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μόνο στην Πρέβεζα απ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δε φτάνουν στα χέρια των μαθητών τα ξενόγλωσσα βιβλία

08/12/2022, 11:19 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα στο Ιστορικό Κέντρο – Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο

08/12/2022, 10:52 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites