Ωρωπός… Εκεί που οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τον αμίαντο

Χτισμένα από την εποχή της δικτατορίας, διακόσια περίπου σπίτια στον Ωρωπό Πρέβεζας, εξακολουθούν να έχουν στέγες κατασκευασμένες από αμίαντος.
Σαράντα χρόνια αποδείχθηκαν λίγα για όλες τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να εκπονήσουν και να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την απομάκρυνση και την καταστροφή του καρκινογόνου υλικού.
Αυτό ήταν και το βασικό αίτημα που έθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής στον επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» και υποψήφιο δήμαρχο Μιλτιάδη Κλάπα.
Τα τελευταία χρόνια κάποιοι κάτοικοι επέλεξαν να αλλάξουν το επικίνδυνο υλικό με δικά τους έξοδα. Αλλά κι αυτό έγινε χωρίς να πάρουν τις απαραίτητες προφυλάξεις καθώς καμία αρμόδια υπηρεσία δεν ενδιαφέρθηκε να τους ενημερώσει ή να συνδράμει καθώς ο αμίαντος απαιτεί ειδικούς χειρισμούς στη διάρκεια των εργασιών.
«Ο Δήμος Πρέβεζας έχει την εμπειρία για τέτοιες περιπτώσεις καθώς κατά το παρελθόν απομακρύναμε κατασκευές αμιάντου με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης κονδυλίων προκειμένου να πετύχουμε και για τον Ωρωπό την αντικατάσταση των στεγών. Είναι ντροπή για την κοινωνία μας να επιτρέπουμε να συνεχίζεται κάτι τέτοιο» τόνισε ο κ. Κλάπας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Ωρωπό και των συζητήσεων με τους κατοίκους τέθηκε ακόμη η ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέας. Ο κ. Κλάπας επανέλαβε την πρόταση για την ίδρυση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης και επεσήμανε ότι θα ενισχυθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα μέσα από τα κοινοτικά προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου.
«Θα είμαστε σε άμεση και συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία θα διαχειριστεί και σημαντικό μέρος των κονδυλίων του Αγροτικού Προγράμματος ώστε να πετύχουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη», σημείωσε ο κ. Κλάπας.
Επίσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, θα επιδιωχθεί να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα των οδικών συνδέσεων του Ωρωπού. Σήμερα οι δύο κάθετοι δρόμοι οδηγούν στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.
Είναι απαραίτητο να βελτιωθούν οι συνδέσεις και να εκσυγχρονιστούν σε κόμβους ώστε να υπάρχει ασφάλεια και να σωθούν ζωές.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ένα τρικάκι του ΠΑΣΟΚ με επίκαιρο θέμα από το 1974 που γέμισε τότε τους δρόμους της πόλης

05/12/2022, 12:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Τους νέους σπουδαστές υποδέχθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου

05/12/2022, 11:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μηδενικά τα τροφεία για τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου για το έτος 2023

05/12/2022, 11:49 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η κατάταξη του ΑΓΣ Πρέβεζας “ΕΥ ΖΗΝ” και του Α.Ο Πρέβεζας στην αξιολόγηση σωματείων της ομοσπονδίας για το 2022

05/12/2022, 11:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας : Με τον Dogman συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο

05/12/2022, 11:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παιδιά του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Πρέβεζας στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ανδρούτσου

05/12/2022, 11:20 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites