Αλλάζουν τα πάντα στον τρόπο έκδοσης των νέων Αστυνομικών Ταυτοτήτων

Μέσα σε λίγα λεπτά θα τις εκδίδει η ΕΛ.ΑΣ – Καταργούνται πολλά πιστοποιητικά

Ο νέος απλούστερος τρόπος έκδοσης των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων, αφενός αυξάνει την ασφάλεια και να επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης των αστυνομικών δελτίων ταυτότητας και αφετέρου επικαιροποιεί την κατάργηση της χρήσης πιστοποιητικών στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης. Ο λόγος για τη νέα υπηρεσία έχει αναπτυχθεί με πρωτοβουλία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η οποία σχετίζεται με την ηλεκτρονική επικοινωνία του πληροφοριακού συστήματος «Police Online» της ΕΛ.ΑΣ, σε σχέση με το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ)» του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως είναι γνωστό, σήμερα η έκδοση ταυτότητας απαιτεί 3 έως 5 μέρες από την υποβολή των δικαιολογητικών από τον πολίτη (πιστοποιητικό γέννησης και φωτογραφίες), λόγω του ότι είναι επιβεβλημένη η αναζήτηση από τις αστυνομικές αρχές των στοιχείων που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος. Η αναζήτηση αυτή επιβλήθηκε καθώς οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν αντιμέτωπες με πληθώρα πλαστών πιστοποιητικών που δημιούργησαν μεγάλο αριθμό γνήσιων ταυτοτήτων, οι οποίες όμως βασίζονταν σε εικονικά στοιχεία. Σε λίγες ημέρες σε επιλεγμένα -αρχικά- αστυνομικά τμήματα και στη συνέχεια στο σύνολό τους, ο πολίτης θα προσέρχεται στην αρμόδια αστυνομική υπηρεσία, όπου θα δηλώνει προφορικά τα στοιχεία του. Αυτά θα καταχωρίζονται σε πρότυπο αίτησης στη σχετική εφαρμογή και μετά την άντληση των απαραίτητων πληροφοριών από το Εθνικό Δημοτολόγιο. Η αίτηση, που θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, θα τυπώνεται και ο πολίτης απλά θα την υπογράφει. Στη συνέχεια, μέσω του
πληροφοριακού συστήματος θα εκτυπώνεται η ταυτότητα και θα παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο με ασφάλεια, χωρίς λάθη και μέσα λίγα λεπτά της ώρας. Η νέα διαδικασία θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο Δημόσιο και την κοινωνία, καθώς θα εξοικονομήσει 200.000 εργατοώρες ετησίως σε δημοτικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς που ασχολούνται σήμερα στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, ενώ ακόμη περισσότερες εργατοώρες θα εξοικονομήσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Ηδη δρομολογείται και αντίστοιχη απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων.
epirusgate.blogspot.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μύλος των Ξωτικών: Φαντασμαγορία, μαγεία και χαμόγελο στην επίσημη έναρξη της 11ης διοργάνωσης  

28/11/2022, 6:24 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ηπειρώτες αστυνομικοί συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα

21/11/2022, 6:19 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Καταβολή ενίσχυσης του 2% και στους κτηνοτρόφους που έκαναν έναρξη εργασιών εντός του 2021

17/11/2022, 10:33 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Ηπειρώτες Αστυνομικοί» στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά

17/11/2022, 10:29 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα

17/11/2022, 10:21 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα στην Αθήνα η ταινία του Πραγματικού Ζορμπά του Μπάμπη Τσόκα

05/11/2022, 10:32 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites