Τετάρτη, 05/08/2020

Νίκος Ανατολιωτάκης: «Έχουμε ΟΛΟΙ ευθύνη για τον τόπο μας!»

Ζούμε σε μια εποχή που η ζωή μας δοκιμάζεται. Oι αξίες και οι ιδεολογίες χάνονται. Oι πολίτες αδιαφορούν για τα κοινά. Oι νέοι στερούνται τα όνειρα και την ελπίδα!
Η αποχή από την κάλπη μεγαλώνει και η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες όσους συμμετέχουν στην πολιτική ζωή του τόπου, φαίνεται συνεχώς να εντείνεται. Περισσότερο όμως προβληματίζει η αποστασιοποίηση των νέων από τα κοινά και η από την πλευρά τους πολιτική κριτική, χωρίς πρόταση.

Η λογική της αποχής είναι ισχυρότερη στο  τοπικό επίπεδο απ’ ότι στο κεντρικό. Η ισοπέδωση της πολιτικής και η άποψη ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, είναι ο εύκολος τρόπος να αποφύγει κάποιος τις δύσκολες επιλογές, σε μια περίοδο κρίσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποθαρρύνει τους ηθικούς και ικανούς υποψήφιους.

Ενεργοί πολίτες δεν είναι μόνο αυτοί που συμμετέχουν στα κοινά, αλλά και αυτοί που μέσα από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό και στηρίζουν την προσπάθεια αυτών στους οποίους πιστεύουν. Η επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή των υποψηφίων, καθώς και η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, θα αποτελέσει το σημαντικότερο ίσως κριτήριο, για την αξιολόγησή τους.

Μοιραζόμαστε όλοι ένα κοινό όραμα και προσδοκία να αλλάξουμε τον τόπο μας προς το καλύτερο, να βελτιώσουμε τη ζωής μας, να προετοιμάσουμε ευνοϊκές συνθήκες για να ζήσουν τα παιδιά μας.
Η αυτοδιοίκηση δεν ασχολείται μόνο με την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά ακουμπά και τα μεγάλα θέματα, που ταλανίζουν την κοινωνία ειδικά αυτή την εποχή της κρίσης!

Μέσα από αυτές τις σκέψεις προκύπτει η απόφασή μου να είμαι παρών στα μεγάλα    γεγονότα, που έχουν την δύναμη να αλλάξουν τον τόπο μας. Με τη δική σας στήριξη, δεν θα  απουσιάσω από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Οι επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι η κοντινότερη στον πολίτη εξουσία, θα  μας βρει σύσσωμους και αποφασισμένους, να μην αφήσουμε τίποτα να περάσει, χωρίς την δική μας σύμφωνη γνώμη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ