Μικροπολιτικά παιχνίδια από τον κο Κωνή εν όψει εκλογών

Την δική του απάντηση σε όσους προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να “καπελώσουν” την μεγάλη επιτυχία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σχετικά με την παραχώρηση του στρατοπέδου ΔΟΥΚΑ στην κοινωνία της Πρέβεζας δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο επίτευγμα έχει αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία του Νομού Πρέβεζας και ο Στράτος Ιωάννου δέχεται ευμενή σχόλια από όλους σχεδόν τους Πρεβεζάνους, δείχνει να έχει ενοχλήσει τον αντίπαλο του υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη με τον Συνδυασμό “Ήπειρος Ανατροπής” της κ. Όλγας Γεροβασίλη κ. Κωνή. Αυτή η ενόχληση οδήγησε τον κ. Κωνή σήμερα σε μία αδικαιολόγητη επίθεση χωρίς στοιχεία, αλλά με λόγια που του μετέφεραν  τρίτοι σχετικά με τους όρους παραχώρησης του κάστρου του Αγίου Ανδρέα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κατά την διάρκεια ραδιοφωνικού debate στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας. Αυτό βέβαια ήταν βούτυρο στο ψωμί του Στράτου Ιωάννου ο οποίος έχοντας όλα τα ακριβή στοιχεία, τα οποία παρέθεσε στην Δημοσιότητα και η Δημοσιογράφος Αθηνά Παππά, βρέθηκε σε θέση ισχύος απαντώντας στον κ. Κωνή με έγγραφα και αριθμούς. Αργότερα ο κ. Ιωάννου απάντησε και εγγράφως με τα παρακάτω:

Πλήρης διαφάνεια στη συμφωνία με το Τ.ΕΘ.Α. για το Κάστρο Αγίου Ανδρέα

Στο Ραδιοφωνικό debate που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, ανάμεσα στους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων με θεματικές ενότητες συζήτησης τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνής αντί να χρησιμοποιήσει το χρόνο του παρουσιάζοντας δημιουργικές προτάσεις για τους δύο αυτούς νευραλγικούς τομείς της περιοχής όπως ο τουρισμός, προτίμησε να επιτεθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Ιωάννου σχετικά με την συμφωνία παραχώρησης του Κάστρου Αγ. Ανδρέα στην Π.Ε. Πρέβεζας κάνοντας χρήση διαστρεβλωμένων πληροφοριών και αριθμών.

“Πρόκειται για ένα έργο που η όλη η Πρέβεζα το έχει αγκαλιάσει και έχει πάρει ομόφωνη απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει εκτός από τον κ. Κωνή και τον ΣΥΡΙΖΑ (αν τον εκφράζει???)”, είπε ο κ. Ιωάννου, προσθέτοντας ότι τόσα χρόνια στην πόλη, η ίδια ομάδα ανθρώπων, σε ό,τι καλό πάει να γίνει, προσπαθούν να βάλουν φρένο.

Η Π.Ε. Πρέβεζας, όσον αφορά στη συμφωνία που έγινε μεταξύ της  Π.Ε. Πρέβεζας και του Τ.ΕΘ.Α, επισημαίνει ότι είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων διαπραγματεύσεων, ότι έτυχε θερμής υποδοχής της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου και είχε την ομόφωνη γνώμη των μελών.

Σχετικά με το ποσό του 1.500.000 ευρώ,  η χρήση αυτού του αριθμού γίνεται μονάχα με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων, χωρίς να εξηγείται σε τί αντιστοιχεί. Διευκρινίζοντας λοιπόν, μέχρι και σήμερα η Π.Ε. Πρέβεζας πληρώνει ενοίκιο 180.000 το χρόνο, οπότε σε διάστημα 50 ετών αυτά και μόνο τα έξοδα για την Περιφέρεια ανέρχονται στο ποσό των 9.000.000 ευρώ. Με τη νέα συμφωνία όμως και την μεταφορά των κτιρίων στο Κάστρο Αγ. Ανδρέα, η Π.Ε. Πρέβεζας πρόκειται να καταβάλει μίσθωμα 30.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή το ποσό που αναφέρεται ως 1.500.000. Όμως πουθενά δεν αναφέρεται ότι η Περιφέρεια θα κερδίσει τουλάχιστον τη διαφορά, 7.500.000 σε βάθος 50 χρόνων. Και αναφέρουμε “τουλάχιστον”, γιατί η Π.Ε. Πρέβεζας με τη συμφωνία που επέλεξε να κάνει, τη παραχώρηση με δικαίωμα επιφανείας, μας δίνεται η δυνατότητα να παραχωρήσουμε κτίρια σε συλλόγους, να πραγματοποιήσουμε πολιτιστικά δρώμενα, να αναπλάσουμε τα 34 στρέμματα, να φτιάξουμε παιδικές χαρές, πεζόδρομους κλπ (ενώ με την παραχώρηση χρήσης δεν θα μπορούσαμε). Επιπλέον υπολογίζεται ότι η Π.Ε. Πρέβεζας πρόκειται να έχει συνολικό κέρδος πάνω από 10.000.000 ευρώ μέσα από σχέδιο ανάπλασης και εκμετάλλευσης του χώρου του κάστρου του Αγίου Ανδρέα, κάτι που αν είχε γίνει με παραχώρησης δικαιώματος χρήσης, δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί.
Προσπαθούν με ψεύδη να μειώσουν την αξία του συγκεκριμένου επιτεύγματος, αλλά οι πολίτες τους πήραν χαμπάρι. Μέσα στον πανικό τους μόνο ψέματα μπορούν να πουν και όχι προτάσεις.

Στην Π.Ε. Πρέβεζας όμως προτεραιότητα δεν έχουν οι αριθμοί, προτεραιότητα έχουν οι άνθρωποι και επιλέγουμε να εντυπωσιάζουμε με έργα και με όραμα και όχι με ανακρίβειες και μικροπολιτικά παιχνίδια. Και στην περίπτωση της αδιαμφισβήτητης επιτυχίας της Π.Ε. Πρέβεζας στο θέμα του κάστρου του Αγίου Ανδρέα, παρατηρούμε ότι, για άλλη μια φορά, οι ίδιοι άνθρωποι και ίδιες ομάδες, αντί να συμμετέχουν στη χαρά των πολιτών και του τόπου, προτιμούν να μιζεριάζουν. Για άλλη μια φορά αντί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής, προβάλλουν ανύπαρκτα εμπόδια. Για άλλη μια φορά αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη του τόπου μας και βαρίδια στην πρόοδο των πολιτών. Ως πότε;
Στην Π.Ε. Πρέβεζας θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με πρωταρχικό μας μέλημα τον άνθρωπο και την βελτίωση ποιότητας ζωής του και θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε, να συνάπτουμε συνεργασίες και συνέργειες και να κλείνουμε συμφωνίες, πάντα έχοντας το καλό του τόπου στο μυαλό και στην καρδιά μας. Και πάντα το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη είναι ανοιχτό να υποδεχθεί όποιον πολίτη έχει την παραμικρή απορία για τη συμφωνία (παρότι έχει γίνει πλήρη ενημέρωση και έχει γραφτεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης), ενώ όλα τα έγγραφα είναι αναρτημένα στη Διαύγεια με πλήρη διαφάνεια και πλήρη στοιχεία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites