Ιστορίες Ανατροπής στον Δήμο Πρέβεζας …

Η πρώτη Κυριακή αποτελεί πια παρελθόν και οδεύουμε ολοταχώς προς την Δεύτερη με αντιπάλους τον κ. Μπαΐλη και τον κ. Παππά ή αλλιώς Δημοτική Συνεργασία και Α.ΣΥ.Π. Το σαφές προβάδισμα της Δημοτικής Συνεργασίας στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών έχει δημιουργήσει σε πολλούς την αίσθηση ότι δεν ανατρέπεται, ωστόσο η ιστορία μας έχει διδάξει πως στην κάλπη όλα είναι πιθανά. Μπορεί ένα 37% από αυτούς που ψήφισαν να προτίμησαν τον συνδυασμό του κ. Μπαΐλη, όμως μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα 63% το οποίο έσπασε κυριολεκτικά σε 5 κομμάτια, καθώς 5 ήταν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι  προτιμώντας τους υπόλοιπους συνδυασμούς… Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν γνωρίζαμε με ποιο σκεπτικό ψήφισε αυτό το 63%, ψήφισε τον γνωστό του που έβαζε υποψήφιος σύμβουλος; ψήφισε το συγγενή του; διάλεξε επικεφαλή; θα μπορούσε άνετα αυτό το 63% να ήταν ένα ποσοστό που απλά ψήφισε οτιδήποτε άλλο έκτος από τον νυν δήμαρχο … Το σκεπτικό με το οποίο κινήθηκε αυτό το 63% θα το μάθουμε την Κυριακή όπου και θα δούμε που θα κάτσει τελικά η … μπίλια!Πέραν από το νικητή την Κυριακή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μετρήσουμε και τα παρακάτω, ποιοι θα ψηφίσουν … παραλία και ποιοι άκυρο ή λευκό . . . Και επειδή ο τίτλος αναφέρει ιστορίες ανατροπής μπορούμε πολύ εύκολα να θυμηθούμε και να θυμίσουμε και σε εσάς την πιο χαρακτηριστική… Το 1982 στον τότε μη διευρυμένο Δήμο Πρέβεζας,  ο τότε υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Χαράλαμπος Δράκος συγκέντρωσε ποσοστό 48%, στο πρώτο γύρο κι όμως στο δεύτερο γύρο, ενώ ήταν περισσότερες από 20 μονάδες πίσω, εξελέγη δήμαρχος ο Νίκος Γιαννούλης. Οι διαφορές του τότε με το σήμερα; Ο Καλλικράτης και οι υποψήφιοι….


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκαν οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές σε Νεκρομαντείο και Νικόπολη

29/05/2023, 10:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Πρέβεζας

29/05/2023, 9:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ηλέκτρα του Σοφοκλή : Την Τετάρτη 26  Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης στην Πρέβεζα

29/05/2023, 3:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εγκαινιάζεται το Σάββατο η Παιδική – Εφηβική βιβλιοθήκη του Δήμου Πρέβεζας

29/05/2023, 3:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραδίδει το νέο Κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Καναλίου

29/05/2023, 3:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα τιμήσει την ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας

29/05/2023, 12:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο συντήρησης και αποκατάστασης του καθολικού της Ιεράς Μονής Αβάσσου.

29/05/2023, 12:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πιο δυνατό από ποτέ το Preveza Jazz Festival γιόρτασε τα 21α γενέθλιά του συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις του

29/05/2023, 12:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites