Την αρχαιολογία και τον ΟΑΕΔ επισκέφθηκε ο Μιλτιάδης Κλάπας

Επίσκεψη στην Αρχαιολογία
Ο κ. Μιλτιάδης Κλάπας και υποψήφιοι του συνδυασμού του επισκέφθηκαν την Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όπου συζήτησαν για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν.
Το έργο στην αρχαία Νικόπολη για τη δημιουργία του πρώτου αρχαιολογικού πάρκου της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο για την Πρέβεζα, αλλά για ολόκληρη την Ήπειρο.
Ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την τουριστική ανάπτυξη και να συμβάλλει στη συνολική ανάδειξη της περιοχής.
Ο κ. Κλάπας, σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα θετική για την Πρέβεζα και ολόκληρη την Ήπειρο η πρωτοβουλία από το «Διάζωμα» και την Περιφέρεια Ηπείρου και η πρόταση που θα υλοποιηθεί από το νέο ΕΣΠΑ για τις Πολιτιστικές Διαδρομές. «Είναι μία καινοτομία την οποία οφείλουμε όλοι οι φορείς να στηρίξουμε», σημείωσε.
Παράλληλα επεσήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης της αρχαιολογικής υπηρεσίας με προσωπικό ώστε να υπάρξει αφενός ασφάλεια στα μνημεία και το Μουσείο κι αφετέρου να διασφαλίζεται η επισκεψιμότητα.
Στον ΟΑΕΔ
Ο κ. Κλάπας και υποψήφιοι της παράταξης, επισκέφθηκαν τον ΟΑΕΔ, όπου συζήτησαν με τη διοίκηση και εργαζόμενους.
Σε δηλώσεις που έκανε με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Κλάπας, καυτηρίασε τις υποσχέσεις της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για παράταση των πεντάμηνων συμβάσεων όσων έχουν προσληφθεί από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
«Πρόκειται για μέγιστο εμπαιγμό. Μοναδικός στόχος είναι η εξαπάτηση όσων έχουν προσληφθεί. Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ κι έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Οι συμβάσεις έχουν ημερομηνία λήξης και οποιαδήποτε παράτασής τους είναι αδύνατη. Είναι κρίμα με τέτοιες μεθόδους να επιχειρούν να δώσουν ελπίδα σε όλους εκείνους που αγωνιούν για ένα ημερομίσθιο», τόνισε ο κ. Κλάπας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερμό χειροκρότημα για το έργο “Ο Μπεχτσής”-Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

08/12/2022, 11:43 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την στατική επάρκεια του παλιού Υδατόπυργου

08/12/2022, 11:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυτοψία στην περιοχή της Βρυσούλας Λούρου από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου

08/12/2022, 11:34 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Θετικό το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας για την ειδικότητα “Βοηθού Νοσηλευτή” στο ΕΠΑΛ Καναλακίου

08/12/2022, 11:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μόνο στην Πρέβεζα απ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δε φτάνουν στα χέρια των μαθητών τα ξενόγλωσσα βιβλία

08/12/2022, 11:19 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα στο Ιστορικό Κέντρο – Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο

08/12/2022, 10:52 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites