ΗΠΕΙΡΟΣ:Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2014 – Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”. Για τον εορτασμό του έτους 2014, το ICOM επέλεξε το θέμα “Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν”.

Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, σας ενημερώνει ότι στα δυο μουσεία αρμοδιότητάς της, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, θα υλοποιηθούν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου, αντίστοιχα, εκδηλώσεις με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Συγκεκριμένα:

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
Τo Σάββατο, 17 Μαΐου, στις 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της φωτογραφικής περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Ξεχασμένες όψεις της Πρέβεζας», με υλικό προερχόμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρέβεζα». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί για ένα μήνα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης. Την έκθεση θα προλογίσει η κα Βικτωρία Παπαγεωργίου γραμματέας του Συλλόγου.

«Νικόπολη – Πρέβεζα: λέξεις, εικόνες και ιστορίες». Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει θεματική περιήγηση στην Αίθουσα Α΄ του Μουσείου, από τις αρχαιολόγους της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Αθηνά Κωνσταντάκη και Πολυξένη Μπάρκα. Θα παρουσιασθούν επιλεγμένα εκθέματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την περιοδική έκθεση και αφηγούνται τη δική τους ιστορία.

Πληροφορίες: κ.κ. Αθηνά Κωνσταντάκη και Πολυξένη Μπάρκα, τηλ. 26820-89890


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερμό χειροκρότημα για το έργο “Ο Μπεχτσής”-Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

08/12/2022, 11:43 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την στατική επάρκεια του παλιού Υδατόπυργου

08/12/2022, 11:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυτοψία στην περιοχή της Βρυσούλας Λούρου από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου

08/12/2022, 11:34 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Θετικό το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας για την ειδικότητα “Βοηθού Νοσηλευτή” στο ΕΠΑΛ Καναλακίου

08/12/2022, 11:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μόνο στην Πρέβεζα απ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δε φτάνουν στα χέρια των μαθητών τα ξενόγλωσσα βιβλία

08/12/2022, 11:19 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Η παραβίαση του STOP μια από τις κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων

08/12/2022, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites