ΗΠΕΙΡΟΣ:Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2014 – Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”. Για τον εορτασμό του έτους 2014, το ICOM επέλεξε το θέμα “Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν”.

Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.

Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, σας ενημερώνει ότι στα δυο μουσεία αρμοδιότητάς της, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, θα υλοποιηθούν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου, αντίστοιχα, εκδηλώσεις με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Συγκεκριμένα:

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
Τo Σάββατο, 17 Μαΐου, στις 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της φωτογραφικής περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Ξεχασμένες όψεις της Πρέβεζας», με υλικό προερχόμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρέβεζα». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί για ένα μήνα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης. Την έκθεση θα προλογίσει η κα Βικτωρία Παπαγεωργίου γραμματέας του Συλλόγου.

«Νικόπολη – Πρέβεζα: λέξεις, εικόνες και ιστορίες». Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει θεματική περιήγηση στην Αίθουσα Α΄ του Μουσείου, από τις αρχαιολόγους της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Αθηνά Κωνσταντάκη και Πολυξένη Μπάρκα. Θα παρουσιασθούν επιλεγμένα εκθέματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την περιοδική έκθεση και αφηγούνται τη δική τους ιστορία.

Πληροφορίες: κ.κ. Αθηνά Κωνσταντάκη και Πολυξένη Μπάρκα, τηλ. 26820-89890


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites