Πέμπτη, 04/06/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Παρέμβαση του Ομίλου Unesco για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης

Άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη να προσληφθούν οι φύλακες που απαιτούνται
ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ομαλά το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης, ο αρχαιολογικός χώρος καθώς και ο χώρος της Αρχαίας Κασσώπης.
Επίσης σημαντικό είναι και το θέμα της υποστελέχωσης της Λ.Γ΄ Εφορίας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων μετά τις απολύσεις που έγιναν.
Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει άμεση πρόσληψη τόσο φυλάκων όσο και επιστημονικού προσωπικού ώστε να μπορέσει η Εφορία να ανταποκριθεί στα παρακάτω:
α) να υπάρξει ομαλή λειτουργία του Μουσείου καθώς και των Αρχαιολογικών Χώρων της Νικόπολης και της Κασσώπης λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου αλλά και ευρύτερα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάλογη αύξηση του αριθμού των τουριστών.
β) ενόψει των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη σύνταξη του φακέλου της ένταξης της Αρχαίας Νικόπολης στον κατάλογο των Παγκοσμίως  Προστατευόμενων Μνημείων της Unesco.
γ) αλλά και της μεγάλης περιοχής που καλείται λόγω αρμοδιότητος να καλύψει την Λ.Γ΄ Εφορία.
Ο όμιλος Unesco Ν. Πρέβεζας μπροστά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει απέστειλε επιστολές προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού αλλά και την Γενική Γραμματέα ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να μπορέσουν να μείνουν ανοικτοί οι Αρχαιολογικοί Χώροι της Νικόπολη, της Κασσώπης, το Μουσείο αλλά και να ανταποκριθεί και στις υποχρεώσεις της η Λ.Γ΄ Εφορία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γ. Γραμματέας
  Ευάγγελος Κατσίμπρας                                                      Χρήστος Τσούτσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ