Η Μεγάλη Εβδομάδα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για τους Συνταξιούχους

Το Σταυρό του Μαρτυρίου κουβαλούν οι συνταξιούχοι της χώρας οι οποίοι δεν περιμένουν την εβδομάδα των Παθών για να
σκύψουν και να προσευχηθούν, διότι το κάνουν καθημερινά 365 ημέρες κάθε χρόνο! Ακόμη και τα Χριστούγεννα, εκείνοι σε Ανάσταση προσδοκούν!
Μετά τις περικοπές, το κόψιμο του Δώρου και την δραματική αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, αυτοί οι άνθρωποι, κουβαλούν μόνιμα έναν Σταυρό!
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας (έκθεση Ηλιος) οι συνταξιούχοι της χώρας μας που ζουν στα όρια της φτώχειας (ποια όρια άραγε;) αγγίζουν τους 750.000! Τι σημαίνει αυτό; Άνθρωποι με αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αναγκάζονται να ζουν με ανώτερη σύνταξη τα 500 και κάτι ευρώ!
Πώς ζουν; Κάποιοι από αυτούς αναζητούν στα σκουπίδια ένα ξεροκόμματο, άλλοι φιλοξενούνται από τα παιδιά τους και άλλοι έχουν βγει στην αναζήτηση εργασίας!
Ναι, έτσι μεταφράζεται το «πλεόνασμα»!
Τι δουλειά ψάχνουν; Νυχτοφύλακες, υδραυλικοί, κηπουροί και τέλος πάντων ότι πιάνει το χέρι τους το προσφέρουν. Για να ζήσουν προσθέτοντας στη σύνταξη λίγα παραπάνω ευρώ!
Αυτή είναι η κατάντια μας…
Πριν από μερικούς μήνες αίσθηση προκάλεσε μια αγγελία σε τοπική εφημερίδα η οποία ανέφερε τα εξής:  «Συνταξιούχος λόγω αναπηρίας 55 ετών ζητά εργασία γιατί του διακόπηκε η σύνταξη, δεν έχω κινητικά προβλήματα και μπορώ να απασχοληθώ σε εργασία με όχι βαριά σωματική καταπόνηση (π.χ. περίπτερο, βενζινάδικο, βραδινός φύλακας, καφενείο, εξωτερικές εργασίες και οποιαδήποτε συναφή εργασία), Χρειάζομαι 100 ευρώ τον μήνα για τα φάρμακά μου και αυτές είναι οι απαιτήσεις μου»!
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Κι από την άλλη, έχουν αυξηθεί οι διάφοροι «επιτήδειοι» οι οποίοι «πατούν» στην ανάγκη αυτήν και υπόσχονται δουλειές τετράωρες ακόμη και με 700 ευρώ αποδοχές σε συνταξιούχους!
Η χώρα μπορεί να κάνει Έξοδο στις Αγορές, αλλά Έξοδο στην Κοινωνία πότε; Και δεν εννοούμε την Εξόδιο Ακολουθία…
Όσο για το «κερασάκι», το ότι δηλαδή η κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει μέρος της σύνταξης προκαταβολικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ως ένδειξη καλής θελήσεως, πια δεν πιάνει… «Ναι, εντάξει. Και μετά πως θα την βγάλουμε;» αναρωτιούνται συνταξιούχοι. Σ’ αυτό η κυβέρνηση τι απαντά άραγε;
Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites