ΠΡΕΒΕΖΑ: «Στο ψηφοδέλτιό μας δε θα βρείτε επαγγελματίες πολιτικούς και ανθρώπους που «έφαγαν»

Στην Πρέβεζα βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας. Ο υποψήφιος με την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών του Δήμου Πρέβεζας (υποψήφιος Δήμαρχος: Γιάννης Θάνης) και μέλος της τοπικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Στέφανος Τζόκας, παρουσίασε τους Δημήτρη Παππά (ψυχίατρος, διευθυντής της αντίστοιχης κλινικής του ΠΝ Ιωαννίνων) και Δημήτρη Γράψα (φυσικός, μέλος του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Υποστήριξε πως βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη μνημονιακή περίοδο και κάλεσε τους πολίτες να «μαυρίσουν» όσους στηρίζουν τις πολιτικές αυτές και να στηρίξουν τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Δημήτρη Παππάς, ο οποίος έβαλε 7 σημεία στο ερώτημα «Γιατί ΑΝΤΑΡΣΥΑ;», στα οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«
Γιατί το καπιταλιστικό σύστημα και η κοινωνία του κέρδους προβάλλεται ως ο μόνος δρόμος και πρέπει να ανατραπεί
Γιατί υπάρχουν οικογένειες χωρίς φαγητό, υπάρχει ανεργία, υπάρχουν απελπισμένοι, άστεγοι και γίνεται εκμετάλλευση των εργαζομένων
Γιατί το ευρώ είναι όπλο στα χέρια της κοινωνικής ολιγαρχίας για αντιδραστικά μέτρα
Γιατί δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, ο λαός δε χρωστάει, του χρωστάνε, να γυρίσει η Κυβέρνηση πίσω τα χρήματα που πήρε από τον εργαζόμενο λαό.
Γιατί πρέπει να ”μαυρίσετε” τις καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις και τα ποτάμια, λίμνες, πορτοκάλια,ελιές…
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την εντός ευρώ και ΕΕ λύση
Γιατί μαχητικά και χωρίς καμία ταλάντευση, ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λέμε μεγάλο και ηχηρό ”όχι” στην απελπισία, στην αδράνεια, στην παραίτηση».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Όχι στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για μια κοινωνία που η ευτυχία θα είναι συνάρτηση της ευτυχίας του διπλανού μας».

Ο Δημήτρης Γράψας από την πλευρά του, ανέφερε πως στην ηλικία του (29 στα 30), οι μισοί του φίλοι είναι στο εξωτερικό και οι υπόλοιποι έχουν μείνει να δουλεύουν με εξευτελεστικούς μισθούς. Έκανε λόγο για μια γενιά που έχει μαύρο παρόν και μέλλον, καθώς δύσκολα πλέον βρίσκεις νέους να γνωρίζουν από συλλογικές διαδικασίες.
«Το μάθημα που έχουμε πάρει ισχυρά, είναι ότι σε αυτή την περίοδο, ή θα χάσει ο καθένας μόνος του ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί. Ο καθένας μόνος του χάνει κάθε μέρα. Η συστράτευση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι θα οργανώσουμε το ”όλοι μαζί”», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γράψας και στάθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών, χαρακτήρισε την περίοδο αυτή «πολιτική περίοδο-κάβο» και σχολίασε πως αν οι κυρίαρχες δυνάμεις ισχυροποιηθούν, τότε μπαίνουμε σε μία ζοφερή περίοδο για το λαό αυτής της χώρας.
«Να μαυριστεί, να τσακιστεί εκλογικά το ”μαύρο μέτωπο”, των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των δυνάμεων που τους στηρίζουν, να ξεριζωθούν οι ρίζες του φασισμού από τις λαϊκές καρδιές και τη νεολαία, να υπάρχει μία Αριστερά αντάξια των προκλήσεων της εποχής μας», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του χρέους και της εξόδου από την ΕΕ.
«Στο ψηφοδέλτιό μας δε θα βρείτε επαγγελματίες πολιτικούς και ανθρώπους που «έφαγαν», ανέφερε ο Δημήτρης Γράψας, ενώ σε ερώτηση περί συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε ένα αντί-ΕΕ μέτωπο, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι επιθετικό απέναντι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με λογική του «το μαγαζάκι να ‘ναι καλά». Ο Δημήτρης Παππάς από την πλευρά του σχολίασε: «Το ΚΚΕ δεν είναι ταξικός εχθρός μας. Το ΚΚΕ δεν δέχεται στη δράση να είμαστε μαζί. Το ίδιο το κίνημα εκτιμούμε πως θα το επιβάλει».
πηγή atpreveza.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites