Τετάρτη, 03/06/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ – Νέα εποχή για την Γέφυρα της Δέσπως [ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ]

Σημαντική  ημέρα η σημερινή όχι μόνο για την Πρέβεζα, αλλά και για όλη την Ήπειρο.  Το «σύγχρονο γεφύρι της Άρτας» όπως πολλοί το αποκαλούσαν μέχρι σήμερα, η Γέφυρα της Δέσπως δόθηκε λίγο μετά τις 13:00 μ.μ στην κυκλοφορία. Η γέφυρα της Δέσπως είναι το κομμάτι εκείνο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμεντίτσας το οποίο ταλαιπωρούσε τους διερχόμενους οδηγούς για πάνω από 15 χρόνια και η κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν αποτελούσε «Γόρδιο Δεσμό» για την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, αλλά και όλης της Ηπείρου και ήταν σημείο αναφοράς προβλήματος. Την ολοκλήρωση των εργασιών παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος «έκοψε την κορδέλα»,συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου και μεγάλης μερίδας υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου». 
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
 «Ως  Ηπειρώτες λύνουμε ένα γόρδιο δεσμό στον παραλιακό δρόμο, στη γέφυρα της Δέσπως, που για πάρα πολλά χρόνια ταλαιπώρησε τον κόσμο στην περιοχή.  Ζητάμε ένα διαχρονικό συγνώμη,  γιατί εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια η γέφυρα της Δέσπως ήταν σημείο αναφοράς προβλήματος και μη βοήθειας από τις κρατικές υπηρεσίες προς τον πολίτη.  Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να τελειώνει το έργο αυτό από εμάς, να τελειώνει καλά και να δίνεται προς χρήση».
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου, την ΕΥΔΕΜ/ΕΔΕ και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή που είχε την πρόνοια να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ. 
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ανάδοχο εταιρεία η οποία το κατασκεύασε αν και το είχε με προαίρεση. » Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει προαίρεση. Η εταιρεία είχε αναλάβει το δρόμο Καρτέρι -Πάργα, όπου μας παρέδωσε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο, και στη συνέχεια μπορούσε να πει ότι δεν το κάνει,  όπως είπε στην Πλαταριά. Παρακαλέσαμε να προχωρήσει το έργο,  γιατί   ήταν για μας ένα στοίχημα  να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα μέσα από το ΕΣΠΑ». 
Τέλος ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια έχει ετοιμάσει και έχει παραδώσει στο Υπουργείο τη μελέτη για το τμήμα Μεσοπόταμος – Πάργα. «Περιμένουμε όταν εγκριθεί το καινούργιο πρόγραμμα στις υποδομές να συμπληρωθεί αυτό το κομμάτι, που είναι χρήσιμο για την ανάπτυξη του τόπου», κατέληξε. 
 Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:
 «Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα πραγματικά παραδίδεται αυτό το έργο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς του Πρεβεζιάνους. Είναι ένα έργο, σε ένα σημείο  που σχεδόν καθημερινά γινόταν ατυχήματα. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του οδηγού, του πολίτη. Αυτό βάζω  σαν το πρώτο και σημαντικό, ότι δηλαδή  λύνεται ένα πρόβλημα ασφάλειας. Σήμερα αισθάνομαι χαρούμενος για το γεγονός ότι  μέσα στη θητεία μας, σε  αυτά τα τρία χρόνια,  κατασκευάστηκε ένα έργο που είχε καταντήσει να είναι το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.  Δεκαπέντε  χρόνια ταλαιπωρείται ο κόσμος, 15 χρόνια σημειώνονται ατυχήματα. Και σήμερα λύνεται αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία, τον Περιφερειάρχη για την στήριξη που έδωσε και την σχεδόν καθημερινή παρουσίαση του στο έργο». 
Σημειώνεται ότι ο τελικός προϋπολογισμός του έργου και μετά τη νέα μελέτη που εκπονήθηκε πέρυσι από την ανάδοχο εταιρία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και την Ε.Δ.Α. ανήλθε σε 1.682.249 ευρώ, ήτοι περίπου 900.000 λιγότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό του. 
 Παρακολουθήστε το βίντεο:

                               
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ