ΠΡΕΒΕΖΑ: Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2014
Αντιστεκόμαστε στην ολοκλήρωση της κοινωνικής καταστροφής
Συνεχίζουμε με νέα ορμή τους αγώνες μας
Απεργούμε, Διαδηλώνουμε, Διεκδικούμε

Την Τετάρτη 9 Απρίλη συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Γενική Πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας.
Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπακούοντας συνεχώς στις εντολές των δανειστών και της νεοφιλελεύθερης Τρόικας, συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.
Αφήνει πίσω της συνεχώς κοινωνικά συντρίμμια, τα οποία τα ονομάζει προκλητικά success story!
Η τελευταία «Συμφωνία» Τρόικας – Κυβέρνησης και η πρόσφατη ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, αποτελούν τη συνέχιση των Μνημονίων, που μας έχουν οδηγήσει στην ανεργία, τη φτώχεια και τη κοινωνική εξαθλίωση.
Ψήφισαν και κατάργησαν και τις τελευταίες μας εργασιακές κατακτήσεις, τα τελευταία μας ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα!
Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο στις 30 Μάρτη, μαζί με την περίφημη «Συμφωνία» Τρόικας – Κυβέρνηση, είναι ακόμα πιο καταστροφικά από τα προηγούμενα, καθώς:
→ Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών κατά 3,9% με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά μας ταμεία και ο ΟΑΕΔ να χάνουν από 1 δις ετησίως, να καταρρεύσουν οι συντάξεις μας και η κοινωνική προστασία των ανέργων.
→ Καταργούνται διαδοχικά οι τριετίες προϋπηρεσίας της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ το 2017, ενώ παράλληλα νομοθετήθηκε μια νέα (τρίτη!!) κατηγορία κατώτατου μισθού, αυτή των μακροχρόνια ανέργων (άνεργοι άνω του ενός έτους), που θα είναι μειωμένος κατά 15%.
→ Επεκτείνεται, γενικεύεται και μονιμοποιείται το δουλεμπορικό καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, καθιστώντας την ενοικίαση κύρια μορφή απασχόλησης.
→ Οριστικοποιείται η πλήρης κατάργηση της Κυριακής – Αργίας και η λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, μέσα από το κόλπο της «πιλοτικής εφαρμογής» στις τουριστικές περιοχές.
Οι επόμενοι στόχοι τους είναι ξεκάθαροι, καθώς αναμένεται σύντομα να νομοθετήσουν:
• την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αφήνοντας ελεύθερους τους εργοδότες να απολύουν μαζικά τους εργαζόμενους, πετώντας τους στον καιάδα της ανεργίας,
• την κατάργηση του δημοκρατικού δικαιώματος κήρυξης των απεργιών και στην επαναφορά της δυνατότητας ανταπεργίας των εργοδοτών, που απαγορεύεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των εθνικών Συνταγμάτων των κρατών-μελών της Ε.Ε.
• την αλλαγή ή/και κατάργηση ακόμα και του συνδικαλιστικού νόμου (Ν. 1264/82) με στόχο την εξαφάνιση των συνδικάτων ή την μετατροπή τους σε πειθήνια μνημονιακά όργανα.
                                 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ
                                              ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
∙ Γιατί μοναδικό μας όπλο παραμένουν μόνο οι αγώνες και η συλλογική μας δράση.

          ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
∙ Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, επαγγελματίες, νέοι, μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστροφική τους πολιτική.
Μπορούμε να καταργήσουμε όλους τους μνημονιακούς νόμους και να επανακτήσουμε τα δικαιώματά μας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη απασχόληση, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους: κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση και επισφαλή εργασιακή σχέση.
Για να υπερασπιστούμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική ασφάλιση, Πρόνοια και Πολιτισμός.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites