Παρασκευή, 05/06/2020

Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις της Α’ Λυκείου – Χτυποκάρδια για 80.000 μαθητές

– Οι βαθμοί της Α’ Λυκείου θα “μετρήσουν” στις πανελλαδικές εξετάσεις
– Πως θα γίνει η επιλογή των θεμάτων των εξετάσεων της Α’ Λυκείου
– Μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιεύονται τα θέματα για όλα τα μαθήματα
– Τι πρέπει να κάνουν μαθητές και καθηγητές πριν τις εξετάσειςΤα … πειράματα συνεχίζονται στις πλάτες χιλιάδων μαθητών. Από φέτος αλλάζει για ακόμη μια φορά το σύστημα των εξετάσεων.
Οι μαθητές της Α’ Λυκείου είναι εκείνοι που εγκαινιάζουν το νέο σύστημα με την τράπεζα θεμάτων.
Μια βδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιοποιούνται όλα τα θέματα
Πλέον μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιοποιηθούν σε όλα τα μαθήματα τα θέματα των εξετάσεων τα οποία θα συμπεριληφθούν στην τράπεζα θεμάτων.
Τα ερωτήματα που θα υπάρχουν στην τράπεζα θεμάτων ανά μάθημα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη Διαφάνεια.
Μέσα στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις ο διευθυντής του κάθε γενικού λυκείου θα στείλει στο υπουργείο το πρόγραμμα των εξετάσεων.
Με κλήρωση τα μισά θέματα και τα άλλα μισά με επιλογή του καθηγητή
Μια ώρα πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις θα “ανοίγει” το κεντρικό σύστημα της τράπεζας των θεμάτων. Ο καθηγητής που διδάσκει το μάθημα σε κάθε τμήμα μέσω ενός ειδικού κωδικού που θα έχει θα μπαίνει στην τράπεζα θεμάτων ώστε να γίνει η κλήρωση του 50% των θεμάτων στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές.
Στη συνέχεια ο καθηγητής θα συμπληρώνει τα δικά του θέματα και θα ξεκινάει η εξέταση.
Η βαθμολόγηση θα γίνεται από τον καθηγητή της τάξης.
Ο βαθμός θα μετράει στις πανελλαδικές εξετάσεις που θα δίδουν οι μαθητές στην Γ’ Λυκείου.
Με τον νέο τρόπο επιλογής των θεμάτων οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μια εβδομάδα πριν να βλέπουν το σύνολο των θεμάτων και έτσι να προετοιμαστούν καλύτερα.
Ταυτόχρονα σε κάθε σχολείο η θεματολογία θα είναι διαφορετική αφού ουσιαστικά θα γίνονται ξεχωριστές κληρώσεις, ενώ τα μισά θέματα θα είναι της επιλογής κάθε καθηγητή ξεχωριστά.
Σε ό,τι αφορά στα μαθήματα επιλογής τα θέματα θα επιλέγονται στο σύνολό τους από τους καθηγητές κάθε τάξης και δεν θα υπάρχουν ερωτήματα από την τράπεζα θεμάτων.
newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ