Τι εστί να είσαι Δημοσιογράφος (επαγγελματίας ή ερασιτέχνης) στην Πρέβεζα . . .

(Γράφει η Σολδάτου Ανδριάνα)
Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για το πως ο κόσμος βλέπει τους Δημοσιογράφους ή και το πως οι δημοσιογράφοι βλέπουν τον κόσμο.
. . Και όταν μιλάμε για Δημοσιογράφους εννοούμε όλους αυτούς που μεταφέρουν ειδήσεις, απόψεις και γεγονότα είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά. Εγώ βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση για πάνω από ένα χρόνο να ασχολούμαι με αυτόν τον χώρο ευτυχώς ερασιτεχνικά, δηλαδή κάνω το χόμπι μου και δεν αποσκοπώ στο κέδρος με κάθε τρόπο και τονίζω το με κάθε τρόπο . . .  Αυτόν τον ενάμισι χρόνο είχα την τύχη να συναντήσω, να δω και να μάθω πολλά . . . Αλλά αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι το πως αντιλαμβάνονται τους δημοσιογράφους οι πολίτες και κυρίως οι πολιτικοί της Πρέβεζας . . . Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος για την δημοσιογραφία στην Πρέβεζα και ένα site δέχθηκε μάλιστα αισχρή επίθεση (συγκεκριμένα το atpreveza.gr, αλλά και το Mypreveza.gr στο πρόσφατο παρελθόν) γιατί πολύ απλά δημοσίευσε ένα απλό ρεπορταζ . . . Βέβαια ορισμένοι πολιτικοί και οι αυλικοί τους δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει αυτή η λέξη . . . Πιστεύουν πως η δημοσιογραφία στην Πρέβεζα είναι μόνο “σας στέλνω δελτία τύπου και εσείς τα δημοσιεύετε . . .” Ου ε και αλίμονο αν κάποιοι δημοσιογράφοι αρθρώσουν λόγο και άποψη . . .  Τότε, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Για ελευθεροτυπία; Ούτε λόγος! Τότε αυτοί οι δημοσιογράφοι που θα τολμήσουν να αρθρώσουν άποψη και λόγο θα χαρακτηριστούν ως δεκανίκια του συστήματος, που τα παίρνουν για να δημιουργήσουν κλίμα . . . Και όλο αυτό γιατί τόλμησαν να κάνουν ρεπορταζ, γιατί τόλμησαν να έχουν διαφορετική άποψη. Το θλιβερό στην όλη υπόθεση είναι ότι στο χορό της υποκρισίας πρωτοστατούν και δήθεν αριστεροί και το δήθεν το γράφω γιατί όταν θες να λέγεσαι αριστερός σέβεσαι και τον τελευταίο ευλογημένο Νόμο που έμεινε όρθιος σε αυτόν το Κρανίου τόπο που δημιούργησε το μνημόνιο, τον νόμο περί Ελευθεροτυπίας . . . Δήθεν αλληλέγγυους που τους παρακαλούσαμε κάτι βδομάδες να υπερασπιστούν μια άπορη οικογένεια που κινδύνευσε να μείνει χωρίς σπίτι και το μόνο που έκαναν ήταν μια ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο . . . (και αυτό δεν αμφισβητείται)!!!Τώρα κόπτονται για την Κυανή Ακτή γιατί πολύ απλά . . . Αυτό πουλάει! Αυτοί λοιπόν αντιλαμβάνονται τους δημοσιογράφους σαν απλούς αναμεταδότες . . . Μπήκα στον κόπο να γράψω αυτό το μικρό αρθράκι για να στείλω ένα μήνυμα σε όλους όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά έντιμα και ανεξάρτητα και το μήνυμα είναι ότι δεν θα μας λυγίσουν οι δήθεν . . .Δεν θα τους περάσει, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε έντιμα τους πολίτες της Πρέβεζας! 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites