ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε πλήρη εγκατάλειψη η περιοχή του Βράχου

Με τους κατοίκους στην Τοπική Κοινότητα Βράχου συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας και συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής.

Το χωριό τα τελευταία τρία χρόνια βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη. Κανένα από τα αιτήματα δεν εισακούστηκαν και κανένα από τα προβλήματα δεν επιλύθηκε από το Δήμο Πρέβεζας.
Όπως οι ίδιοι τόνισαν, το ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών, είναι επιλεκτικό κι όψιμο και οφείλεται σε καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Τα βασικά προβλήματα που τέθηκαν από τους κατοίκους σχετίζονται με τις κατεχόμενες εκτάσεις, το αποχετευτικό δίκτυο και τον βιολογικό και το ΣΧΟΑΠ.
Ο κ. Κλάπας επεσήμανε ότι το θέμα των κατεχόμενων θα πρέπει να λυθεί με νέα προσέγγιση και από την παράταξή του υπάρχει ήδη πλήρης, επεξεργασμένη πρόταση.
Υπογράμμισε δε, πως αν πρώτα δεν λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, τότε δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε το αποχετευτικό, ούτε όμως και το ΣΧΟΑΠ.
Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε την πρόταση για το αποχετευτικό επαναλαμβάνοντας ότι οι μεγάλοι οικισμοί μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις μονάδες επεξεργασίας της Πρέβεζας και του Λούρου και οι μικρότεροι με αυτόνομο αποχετευτικό δίκτυο και κόμπακτ καθαρισμό. Με τον τρόπο αυτό το κόστος λειτουργίας, το οποίο θα καλύπτουν οι πολίτες θα μειωθεί στο ελάχιστο και θα αποφευχθεί η δημιουργία νέων προβλημάτων με τη χωροθέτηση τελικού αποδέκτη στην παραλία.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν και τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει ο οικισμός, ειδικά τους θερινούς μήνες. Ο κ. Κλάπας, καυτηρίασε με έμφαση την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία είχε έτοιμη μελέτη για την υδροδότηση από τη Χόχλα, όμως δεν έκανε καμία ενέργεια για την ένταξη και την χρηματοδότηση του έργου.
Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος επανέλαβε την πρόταση της παράταξής του για ισόρροπη ανάπτυξη στο νέο δήμο, για αποκέντρωση των υπηρεσιών και για εξυπηρέτηση των πολιτών στον τόπο διαμονής τους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου για άλλη μια φορά ο Γιώργος Νίτσας!

29/05/2014, 5:21 μμ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι δύο υποψήφιοι που χάρισαν ξανά την νίκη στον Χρήστο Μπαΐλη

29/05/2014, 1:07 μμ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Διονύσης Καλλίνικος: “Η επόμενη μέρα μας ενώνει όλους”

29/05/2014, 12:18 μμ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλοι οι σταυροί προτίμησης του συνδυασμού του Γιάννη Θάνη

29/05/2014, 11:20 πμ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλοι οι σταυροί του συνδυασμού του Γιάννη Νόβα – Λαϊκή Συσπείρωση

29/05/2014, 11:19 πμ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων του συνδυασμού του Δημήτρη Βασιλείου

29/05/2014, 11:15 πμ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων του Συνδυασμού του Μιλτιάδη Κλάπα

29/05/2014, 11:13 πμ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Όλοι οι σταυροί προτίμησης στον Συνδυασμό Μπαΐλη

29/05/2014, 8:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites