Πέμπτη, 13/08/2020

Ψάξε . . . Ψάξε . . . δεν θα το βρεις!

Λίγες ώρες αφού άρχισαν ξανά οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμμιών του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines,
η κυβέρνηση της Μαλαισίας ανακοίνωσε, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πως γαλλικοί δορυφόροι εντόπισαν 122 αντικείμενα που ίσως να ανήκουν στο μοιραίο αεροπλάνο.

Και τα νέα αντικείμενα εντοπίστηκαν σε μια περιοχή 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κοντά στο σημείο όπου έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες, 2.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισχαμουντίν Χουσέιν οι φωτογραφίες από τους δορυφόρους της εταιρείας Airbus Defence and Space που εδρεύει στη Γαλλία, τραβήχτηκαν στις 23 Μαρτίου και είναι οι πιο πρόσφατες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Κάποια από τα 122 αντικείμενα έχουν μήκος ενός μέτρου, ενώ ένα από αυτά έχει μήκος 23 μέτρα. Δεν είναι ακόμη σαφές αν ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing, που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, μια ώρα αφού απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Η σύστασή τους είναι από κάποιο συμπαγές υλικό.
Είναι η τέταρτη φορά που φωτογραφίες από δορυφόρο εμφανίζουν πιθανά συντρίμμια του Boeing στο απομακρυσμένο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού όπου γίνονται οι έρευνες.
Εικάζεται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο, αλλά αυτή τη φορά τα ευρήματα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα.

Οι πρώτες δορυφορικές πληροφορίες τραβήχτηκαν από δορυφόρο της Αυστραλίας στις 16 Μαρτίου. Ακολούθησαν οι δορυφορικές φωτογραφίες από δορυφόρο της Κίνας, τραβηγμένες στις 18 Μαρτίου κι ακολούθησαν δυο δέσμες φωτογραφίων από τους δορυφόρους της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον Μαλαίσιο υπουργό, οι έρευνες έχουν χωριστεί σε δυο τομείς: στον ανατολικό και στον δυτικό. Συνολικά 12 αεροσκάφη μετέχουν στις έρευνες, έξιν ανατολικό τομέα και άλλα έξι στον δυτικό.
newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ